Natalie Portman’dan Kanye West’e ‘antisemitizm’ yanıtı: Bu nefrete karşı sınırsız sevgiyle mücadele edilmeli

Natalie Portman, sosyal medya hesabından antisemitizm açıklaması yayınladı. Portman, "Bütün Yahudi kardeşlerime ve şiddet içeren sözlere karşı yanımızda duran herkese sevgilerimi gönderiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li oyuncu Natalie Portman, Kanye West'in antisemitizm paylaşımlarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Portman, Instagram hesabından yayınladığı açıklamada, “Antisemitizmin tekrar ortaya çıkışını görmek kalbimi sızlatıyor” yazdı.

Portman'ın paylaşımında yer alan ifadeler şöyle:

"Antisemitizmin tekrar ortaya çıkışını görmek kalbimi sızlatıyor. Bu nefrete karşı sınırsız sevgiyle mücadele edilmeli. Bugün, bütün Yahudi kardeşlerime sevgilerimi iletiyorum. Aynı zamanda şiddet içeren söz ve eylemlere karşı yanımızda duran herkese sevgilerimi gönderiyorum. Bunları dinlemek acı verici ve korkutucuydu, bizimle antisemitizme ve her türlü ırkçılığa karşı sesini yükseltmeye devam edenlere çok teşekkür ederim."

Yasal olarak adını "Ye" olarak değiştiren rapçi, geçen günlerde bir TV programında yaptığı röportajda, Hitler'i övmek de dahil olmak üzere, antisemitik yorumları nedeniyle tepki toplamıştı. Yüzü tamamen kapalı bir şekilde bir TV programına konuk olan rapçi, elinde bir İncil tutarak “Ben Hitler’i beğeniyorum. İnsanlar Nazileri kötülemeyi bırakmalı. Hitler 6 milyon kişiyi öldürmedi bu istatistiksel bir yanlış. Ben burada şoke edici olmak istemiyorum. Hitler’i beğeniyorum. Soykırım öyle olmadı. Hitler hakkında iyi şeyler de görüyorum. Her insanın masaya bir değer getirdiğini düşünüyorum, özellikle de Hitler’in. Almanya, bir noktada iyi bir lider tarafından yönetildi” demişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)