NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Erdoğan ile temastayız

NATO'nun Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu ve yardım seferber ettiğini duyuran Stoltenberg, "NATO müttefikleri şimdi yardımları harekete geçiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Stoltenberg, NATO'nun Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu ve yardım seferber ettiğini duyurdu.

'TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

“Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz” diyen. Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temas halindeyim, ve NATO müttefikleri şimdi yardımları harekete geçiriyor."

'AB YARDIMA HAZIR'

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de yaptığı açıklamada, “Yıkıcı deprem bu sabah Türkiye ve Suriye’de yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden oldu. Düşüncelerimiz Türkiye ve Suriye halklarıyla birliktedir. AB yardıma hazır” dedi. 

Yunanistan da, deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderileceğini duyurmuştu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardım edecek" ifadelerine yer vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler NATO deprem maraş