NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Farklılıkları diplomatik yolla çözün

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'de yaşanan gerilimle ilgili açıklama yapan bir NATO yetkilisi "Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollarla çözme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO, Yunanistan'a ait savaş uçaklarının Ege Denizi'nde NATO uçuşunu önleme girişiminin ardından, "Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı'na konuşan ve ismi açıklanmayan bir NATO yetkilisi, "NATO NEXUS ACE Ege" görevi için yapılan uçuşa Yunan uçaklarının önleme girişimi yapmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Yunanistan'ın "değerli müttefikler" olduğunu vurgulayan NATO yetkilisi, iki ülkenin NATO'da her gün birlikte çalıştığını, kuvvetlerinin NATO tatbikatlarına birlikte katıldığını söyledi.

"Akdeniz'in NATO için hayati önem taşıdığını" dile getiren NATO yetkilisi, şöyle devam etti:

"Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz. NATO, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de olay çıkma riskini düşürmek için çalışacağı bir ayrıştırma mekanizması kurmuştu. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının Avrupa'da barışı bozduğu bir zamanda müttefiklerin birlikte durmaları daha da önem taşımaktadır." (HABER MERKEZİ)