Nazilli'de göçükle ilgili eski AK Partili vekilin şirketine soruşturma

Nazilli'de DSİ'nin isale hattı için yapılan kazıda meydana gelen göçükte 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili eski AK Partili vekil Mahmut Sami Mallı’nın aile şirketine soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın’ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri’nin (DSİ) içme suyu isale hattı çalışması yapılırken meydana gelen göçükle ilgili eski AK Partili milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın aile şirketine soruşturma başlatıldı.

14 Temmuz’da gerçekleşen göçükte toprak yığını altında kalan 3 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre söz konusu projenin ihalesini Sosyal Mühendislik ve Makrotel İletişim İnşaat ve Sistem 2023 Yapı iş ortaklığı aldığı öğrenildi.

İhalenin bedeli 469 milyon 665 bin TL olduğu belirlenirken ihaleyi alan şirketlerden “Soysal Mühendislik” firmasının eski AK Partili milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın aile şirketi olduğu ortaya çıktı.

Yakın zamanda Mallı, şirketin ortakları arasında yer alıyordu. Şirketin şimdiki ortakları ise Muhammed Hafız Osman Mallı ve Salih Mehmet Mallı’dan oluşuyor. Şirket bugüne dek birçok içme suyu, boru hattı ve altyapı ihalesine imza attı.

Şirketin kamudan aldığı ihalelerin bedeli 1 milyar 476 milyon 902 bin TL. Ayrıca şirket geçen ay İstanbul Arnavutköy’de Kanal İstanbul güzergahındaki “Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi” ihalesini aldı. Bu ihalenin bedeli ise 1 milyar 250 milyon TL.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler nazilli dsi göçük