YAZARLAR

NBA All-Star 2021: Tek gecelik aşk

Bugün, bu gece her şey tek nefeste yaşanacak. Önce yetenek ve üçlük yarışması ve ardından All-Star maçı oynanacak. Maçın devre arasında ise smaç yarışması düzenlenecek. Bu All-Star maçı NBA tarihinin 70'inci All-Star Maçı olarak tarihte yerini alacak.

NBA'in en çok ilgi duyulan iki organizasyonundan biri All-Star Hafta Sonu'dur. Diğeri de NBA Finalleri'dir. Geçen sene All-Star Hafta Sonu zamanlama olarak pandemi sürecini teğet geçtiği için Chicago'da düzenlenen organizasyon kusursuz yaşanmıştı. Bu sene tüm ezberler bozuldu diyebiliriz. Çünkü bu sene teknik olarak “All-Star Hafta Sonu” diye bir şey yok. Her şey tek seferde bir gecede yaşanacak. Konum bildirimi belirtmek gerekirse organizasyona Atlanta şehri ev sahipliği yapıyor.

Normalde cuma günleri Çaylak Maçları oynanırdı, cumartesi gecesi ise Smaç Yarışması, Üçlük Yarışması ve Yetenek Yarışması düzenlenirdi, pazar gecesi ise ana yemek olan All-Star Maçı oynanırdı. All-Star Hafta Sonu sadece NBA'de lige birkaç gün de olsa ara vermek anlamına gelmiyordu, turizm anlamında organizasyonun düzenlendiği şehirde bir bayram havası estiriyordu. Bu sene bu heyecanlardan biraz uzak olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bugün, bu gece her şey tek nefeste yaşanacak. Önce yetenek ve üçlük yarışması ve ardından All-Star maçı oynanacak. Maçın devre arasında ise Smaç Yarışması düzenlenecek. Bu All-Star maçı NBA tarihinin 70'inci All-Star Maçı olarak tarihte yerini alacak.

Yetenek Yarışması'nda yer alacak oyuncular:

- Luka Doncic (Dallas Mavericks)
- Chris Paul (Phoenix Suns)
- Robert Covington (Portland Trailblazers)
- Julius Randle (New York Knicks)
- Domantas Sabonis (Indiana Pacers)
- Nikola Vucevic (Orlando Magic)

Üçlük Yarışması'nda yer alacak oyuncular:

- Stephen Curry (Golden State Warriors)
- Jaylen Brown (Boston Celtics)
- Jayson Tatum (Boston Celtics)
- Zach Lavine (Chicago Bulls)
- Donovan Mitchell (Utah Jazz)
- Devin Booker (Phoenix Suns)

Not: Devin Booker'ın sakatlığı sebebiyle yarışmada yer alacak oyuncu yine Utah Jazzforması giyen Mike Conley.

Smaç Yarışması'nda yer alacak oyuncular:

- Obi Toppin (New York Knicks)
- Anfernee Simmons (Portland Trailblazers)
- Cassius Stanley (Indiana Pacers)

Eskiden oylarla All-Star'lar seçilirdi. Doğu ve Batı Konferansı'nın ilk beşleri. Ardından koçların kararıyla kadronun kalan oyuncuları seçilirdi. Son yıllarda bu işler biraz değişti. Artık canlı yayında en çok oy alan iki oyuncu ayrı takımlarda olmak üzere sırasıyla oyuncularını seçiyor. Kısacası “Fantezi Draft” yapılıyor diyebiliriz. Mahalle maçı kültürünün NBA All-Star'a tamamen entegre edildiğini söyleyebiliriz.

LeBron James ve Kevin Durant. Aslında birkaç sezon önceki NBA Finali rakipleri. Şimdi All-Star maçı için mahalle maçı tadında canlı yayında takım arkadaşlarını seçtiler. Takımlar şu şekilde:

LeBron'ın Takımı;

- Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) (ilk 5)
- Stephen Curry (Golden State Warriors) (ilk 5)
- Luka Doncic (Dallas Mavericks) (ilk 5)
- Nikola Jokic (Utah Jazz) ilk 5)
- Jaylen Brown (Boston Celtics)
- Paul George (Los Angeles Clippers)
- Rudy Gobert (Utah Jazz)
- Damian Lillard (Portland Trailblazers)
- Domantas Sabonis (Indiana Pacers)
- Ben Simmons (Philadelphia 76ers)
- Chris Paul (Phoenix Suns)

Durant'ın Takımı;

- Bradley Beal (Washington Wizards) (ilk 5)
- Joel Embiid (Philadelphia 76ers) (ilk 5)
- Kyrie Erving (Brooklyn Nets) (ilk 5)
- Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) (ilk 5)
- Jayson Tatum (Boston Celtics) (ilk 5)
- Mike Conley (Utah Jazz)
- James Harden (Brooklyn Nets)
- Zach Lavine (Chicago Bulls)
- Donovan Mitchell (Utah Jazz)
- Julius Randle (New York Knicks)
- Nikola Vucevic (Orlando Magic)
- Zion Williamson (New Orleans Pelicans)
- Devin Booker (Phoenix Suns)
- Anthony Davis (Los Angeles Lakers)

Her şey güllük gülistanlıkmış gibi bir hava eserken ortama limon sıkmadan edemeyiz. Şunu yazmazsak, söylemezsek işimizi yapmamış oluruz bir bakıma. Öncelikle LeBron James ve Kevin Durant'ı bir konuda eleştirmek istiyorum. Ama özellikle LeBron James'i. Utah Jazz, Los Angeles Lakers kadar havalı bir takım olmayabilir. Müzesinde Lakers gibi 17 şampiyonluk kupası da olmayabilir. Ama Utah Jazz, ta New Orleans yıllarından beri NBA'in önemli takımlarından biridir. Karl Malone ve John Stockton gibi çokça efsane oyuncu formasını giymiştir. Jerry Sloan gibi efsanevi bir koçun ayak izleri vardır Utah şehrinde. Bugün ligin en formda en olay takımı Utah Jazz iken, ortaya müthiş bir performs koyan Donovan Mitchell ve Nikola Jokic'e ciddi anlamda saygısızlık edildiğini düşünüyorum. İddia ediyorum; Donovan Mitchell veya Nikola Jokic, Utah forması değil de Lakers veya Miami Heat forması giyiyor olsaydı bu All-Star maçının en flaş ismi olarak konuşulacaktı. Bugün ligin en değerli oyuncu ödülünün adaylarından ikisi bu adamlar. Gerçekten çok üzücü bu kadar geç seçilmiş olmaları. Damian Lillard için de bu geçerli. Lillard'ın da daha önce seçilmiş olması gerekiyordu. Ama Jazz oyuncularını sonlara bırakmış olmaları gerçekten, asla unutulmayacaktır.

 
 

Ara Gözbek Kimdir?

Yayın hayatına 2005'te üniversite radyosu CIU FM'de başlayan Ara Gözbek aralıksız üç sene İngilizce ve Türkçe yayınlarla canlı radyo programı hazırladı ve sundu. 2005'te CNN Türk'te Frekans programında yapım asistanı ve muhabir olarak görev aldı. Gazeteciliğe ilk olarak 2006'da BirGün gazetesinde adım attı. BirGün'de Pazar eki ve spor bölümlerinde 400'den fazla makale yayınladı, ardından Türkiye'nin en çok takip edilen spor haber sitesi sporx.com yazarlığa devam etti. 2007 yazında staj yaptığı TRT'de “NBA Europe Live” adı altında NBA'in uluslararası projesinde TRT'yi NBA muhabiri olarak temsil etti. SporX TV'de “NBA ARA'SI” programını yaptı. Bunların dışında Taraf gazetesi, tempo24.com.tr ve birçok sitede makaleleri ve haberleri yayınlandı. Döneminde çok popüler bir radyo olan Metro FM'de pek çok programa konuk ve yorumcu olarak katıldı. sokaksesi.com sitesinin ve Android ile Apple'larda uygulaması da olan Sokak Sesi Radyosu'nu kurup burada uzun bir süre “underground” radyo yayınları yaptı. Halen Gazete Duvar'da yazmaktadır.