NBA'de Covid-19 krizi: Lider kadro kuramıyor

Doğu Konferansı lideri Brooklyn Nets'te 10 oyuncu Covid-19 ve sağlık koşulları kapsamında kadrodan çıkarıldı. Takımın sonraki maçlara nasıl bir formülle çıkabileceği tartışılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) bu ay tüm takımlarda toplam 70 oyuncu Covid-19 sebebiyle karantinaya alındı. Ligde aralık ayı öncesine kadar 16 oyuncu Covid-19'a yakalanmıştı. Aralık ayının ilk 20 gününde ise rakam şimdiden 4 katını aştı.

Kadrosunda en çok korona virüsü vakası çıkan takım ise Doğu Konferansı lideri Brooklyn Nets oldu. Nets'te 10 oyuncunun "NBA'in sağlık ve güvenlik protokolü kapsamında" kadrodan çıkarıldığı belirtildi. Nets, aşı olmayı reddeden ve sezon başında kadrodan çıkarılan Kyrie Irving'i deplasmanlarda "part-time" oyuncu olarak oynatabilse bile kadro oluşturmakta zorlanıyor.

Nets'te 9 pozitif James Harden, Kevin Durant, LaMarcus Aldridge, DeAndre Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, Paul Millsap, James Johnson, Day'Ron Sharpe ve ligin sağlık protokolleri kapsamında 10 gün beklemesi gereken Irving'i maçlarda oynayamıyor. Ligde test sonucu pozitif çıkanlar 10 gün zorunlu karantinaya alınıyor. NBA yönetimi bu durum karşısında, boşta kalan veya kolej liglerindeki oyuncularla NBA kulüplerinin 10 günlük sözleşme imzalamasının önünde yatan yasal engelleri kaldırarak çözüm arıyor.

NBA'de bir takımın maça çıkmak için kadrosunda en az 8 sağlıklı oyuncu bulunması gerekiyor. Son örnekte Chicago Bulls'un iki maçı, 10 oyuncusunun kadroya girememesi üzerine geçen hafta ertelenmişti. (AA)