Necef Zirvesi devam ediyor: İran'la nükleer müzakereler kriz nedeni

ABD, İsrail, Mısır, Bahreyn ve BAE dışişleri bakanlarının katıldığı Necef Zirvesi'nde ABD'den İran'ın nükleer programına karşı daha net bir tutum talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in güneyindeki Necef Çölü'nde ABD, İsrail, Mısır, Bahreyn, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanları arasında yapılan zirve bugün devam ediyor. Dün başlayan zirvede, İran'ın nükleer programına yönelik tartışmalar sürüyor. Zirveye katılan İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ise Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Necef Zirvesi'ne katılan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'le yaptığı görüşme sonrası "İkimiz de kararlıyız. İkimiz de İran’ın asla nükleer silah elde etmemesi konusunda hemfikiriz” dedi. Lapid ise “İsrail, İran’ın nükleer programını durdurmak için gerekli olan her şeyi yapacaktır” diyerek 2015 tarihli anlaşmanın yenilenmesine dair itirazında "yumuşama olmadığı" mesajı verdi.

İsrail temasları kapsamında Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşecek olan Blinken, daha sonra Cezayir ve Fas’a gidecek. Blinken’in Fas’ta BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al-Nahyan ile görüşmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler iran abd bae mısır