Nefret suçu işleyip şiddet videolarını yayınladı: 'Fırat Delikanlı' tutuklandı

Sosyal medyada ‘Fırat Delikanlı’ rumuzlu Fırat Kaya, işitme engelli olan eşcinsel bir kişiye şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Kaya'nın yayınladığı görüntüler sonrası Twitter'da #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle kampanya başlatıldı. Kaya'nın başka saldırı videoları da yayınladığı görüldü. Tepkilerin ardından yakalanan Kaya tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Fırat Delikanlı’ ismini kullanan Fırat Kaya, eşcinsel bir kişiye şiddet uyguladığına ilişkin görüntüleri instagram hesabından paylaştı. Instagram’dan yapılan paylaşımda ‘Fırat Delikanlı’ rumuzunu kullanan şahsın, yüzü kanlar içinde kalan bir kişiyi saçlarından tuttuğu görülüyor.

‘Fırat Delikanlı’ adlı hesaptan, “Erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” şeklinde bir not ile darp ettiği genci sosyal medya hesabında paylaştı. Darp edilen kişinin, işitme engelli olduğu belirtiliyor.

‘Fırat Delikanlı’ rumuzlu kişinin, bir süre birlikte olduğu işitme engelli kadına da şiddet uyguladığı iddia edildi.

Fırat Kaya'nın başka bir videoda da işitme engelli bir genci sırtını duvara dayayarak darp ettiği görülüyor. 

Kaya'nın yayınladığı görüntüler sonrası Twitter'da #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle kampanya başlatıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da "Aydın'da Fırat Delikanlı olarak bilinen Fırat Kaya, E.E.'ye eşcinsel olması bahanesiyle ağır şiddet uyguladı. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi sebebiyle şiddete ve ayrımcılığa maruz kalan LGBTIQ+'ları hedef gösterenler suça ortaktır" mesajı yayınladı.

AYDIN BAROSU: OLAY KOCAELİ'NDE GEÇİYOR

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepkilerin büyümesi sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Kaya gözaltına alındı. 

Sosyal medyada olayın Aydın’da geçtiğinin iddia edilmesi üzerine, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt bir açıklama yaparak, suçun işlendiği yerin Kocaeli olduğunu belirtti. Konunun Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir tarafından da yakından takip edildiğini kaydeden Bozkurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

“Açıklamamızda da yer aldığı üzere; suçun işlendiği yer Aydın değil Kocaeli olup, soruşturma Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte ve bizzat Kocaeli Barosu Başkanımız Sayın Bahar Candemir (Kocaeli Barosu Başkanı) tarafından da yakından takip edilmektedir. #FıratDelikanlıTutuklansın”

Bozkurt, tweetine Aydın Barosu’nun resmi açıklamasını da ekledi. Açıklamada, “Araştırmalarımız sonucunda olayın Kocaeli ilimizde gerçekleştiği, bu nedenle soruşturma yetkisinin de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu, Aydın’la bir ilgisinin bulunmadığı, haberlerde Aydın şeklinde geçmesinin sebebinin muhtemelen müştekinin Aydın ilinde ikamet etmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır” denildi.

Baro Başkanı Bozkurt daha sonra Fırat Kaya'nın tutuklandığını açıkladı. Bozkurt, "DELİKANLI LAKAPLI FIRAT K. TUTUKLANDI! #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle vahşeti gündeme getiren duyarlı her yurttaşa, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne ve süreci yakından takip eden Kocaeli Barosu Başkanımız Av. Bahar Gültekin Candemir'e teşekkürler. @BaharCandemir" diye yazdı.  (HABER MERKEZİ)