Nehir kıyısında göbek bağı bulundu: Anne ve bebek için arama çalışması başlatıldı

Avustralya'da bir nehir kıyısında göbek bağı ve plasenta kalıntıları bulundu. Polis, anne ve bebeğinin güvenlik ve sağlığından endişe ederek dalgıç ve köpeklerle arama çalışması başlattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da bir nehrin yakınlarında göbek bağı ve plasenta bulundu. Olayın ardından, polis, anne ve bebeğin sağlığından endişe ederek arama çalışması başlattı.

CNN'in haberine göre, köpeğiyle birlikte yürüyüş yapan bir erkek, pazartesi günü geç saatlerde Cooks Nehri kıyısında kan izleri ve yakın zaman önce yapılan bir doğumun izleri olduğuna işaret eden kalıntılar buldu. Sidney kentinin batısında yaşanan olay, ardından Yeni Batı Galler (NSW) Eyalet Polisi'ne ihbar edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden Christine McDonald, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, polis dalgıçlarının ve köpeklerin anne ve bebek için yapılacak arama çalışmalarına katılacağını bildirdi.

'ANNE VE BEBEĞİ İÇİN SON DERECE ENDİŞELİYİZ'

McDonald, halka da seslenerek 'sıkkın ya da gebe bir kadın' gören biri varsa kendilerine bilgi vermesini istedi. McDonald, "Doğum, çoğu insan için travmatik bir zaman olabilir; aynı zamanda çok acı verici de olabilir. Annenin güvenlik ve ruh sağlığından derin endişe duyuyorum; aynı şekilde bebeğinin güvenliğinden de" ifadelerini kullandı. 

Polis yetkilisi, konuya ilişkin açıklamasında, adli tıp patoloğunun plasenta ve göbek bağını öncelikli olarak incelediğini, bu sayede bebeğin cinsiyetini tespit etmenin mümkün olacağını anlattı. Öte yandan, McDonald'a göre, bebeğin ne zaman ve nerede dünyaya geldiği ya da bebeğin doğduğu gün kaç aylık olduğu netlik kazanmadı. McDonald, konuyla ilgili bilinmeyen çok şey olduğuna işaret ederek, "Bu yüzden konu hakkında bilgisi olan herkesten bize bu soruşturmada yardımcı olmalarını istiyoruz çünkü anne ve bebeğiyle ilgili son derece endişeliyiz. Ve bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)