Nepal'de 2 otobüs heyelanla birlikte nehre sürüklendi: 65 kişi kayıp

Nepal'de kayan toprakla birlikte Trishuli Nehri'ne sürüklenen iki otobüs ve otobüslerde bulunan en az 65 kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Nepal'de şiddetli yağış ve seller etkili oluyor. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Nepal'da içinde en az 65 kişi bulunan iki otobüs, kayan toprakla birlikte nehre yuvarlandı. Ülkedeki heyelanlarda şimdiye kadar en az 91 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, otobüslerdeki yolcuların kayıp olduğu bilgisi verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Nepal'da haziran ayının ortalarından bu yana etkili olan muson yağmurları sel, su baskını ve heyelanlara sebep oluyor. Bugün erken saatlerde iki otobüsün Trishuli Nehri'ne sürüklendiği ihbarını alan ordu ve polis birimleri, kayıp 65 kişi için arama-kurtarma çalışması başlattı. Polis Sözcüsü Dan Bahadur Karki, olayın başkent Kathmandu'nun yaklaşık 86 kilometre batısında yer alan Chitwan bölgesinde yaşandığını aktardı. Karki, "Kathmandu'dan Gaur'a giden otobüste 41 kişi, Birgunj'dan Kathmandu'ya giden otobüste 24 kişi vardı. İki otobüs ve yolcuları nehirde kayboldu" dedi.

HAZİRAN AYINDAN BU YANA EN AZ 91 KİŞİ ÖLDÜ

Polis Sözcüsü Karki, başkentin 150 kilometre batısında yer alan Kaski bölgesinde de toprak kaymasının üç evi yıktığını, 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylelikle, Nepal'de haziran ayının ortasından bu yana heyelan ve sellerde ölenlerin sayısı en az 91'e yükseldi. Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal de bugün sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanan afetler karşısında üzüntüsünü dile getirerek hükümet kurumlarına etkili arama-kurtarma çalışmaları yürütme talimatı verdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)