Netanyahu'dan BM'deki Gazze toplantısıyla eş zamanlı açıklama: Harekâtımız tüm gücüyle devam ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze toplantısı başladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise aynı saatlerde yaptığı konuşmada 'Gazze'deki operasyonlarının süreceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze toplantısı başladı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, toplantının açılış konuşmasında acil ateşkes çağrısı yaptı. Guterres, BM'nin acil ateşkes için tüm taraflarla aktif bir şekilde temas halinde olduğunu söyledi; tarafları 'arabuluculuk çabalarının yoğunlaşmasına ve başarılı olmasına izin vermesini' istedi. 

Guterres, 'Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil Filistinlilerin ölmesinin kendisini dehşete düşürdüğünü', 'roketler nedeniyle İsraillilerin ölmesinden üzüntü duyduğunu' söyledi.

TÜM BÖLGE İÇİN TEHLİKE UYARISI 

Guterres, şiddetin tüm bölgeye sıçrama uyarısında da bulundu. BM Genel Sekreteri son çatışmalar için "Sadece işgal altındaki Filistin toprakları ve İsrail'de değil, bölgenin tamamında kontrol edilemez bir güvenlik krizi ve insani krize yol açma, aşırılıkçılığı daha da artırma potansiyeline sahip" ifadelerini kullandı.

NETANYAHU GERİ ADIM ATMADI: HAREKÂT TÜM GÜCÜYLE SÜRÜYOR 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ise BM Güvenlik Konseyi toplantısıyla eş zamanlı olarak Gazze'deki saldırılarının devam ettiğini söylemesi dikkat çekti. Netanyahu televizyondan yaptığı konuşmada ihtilafın yakın zamanda bitmeyeceğini belirterek "Terör örgütlerine karşı harekâtımız tüm gücüyle devam ediyor" dedi. İsrail Başbakanı harekâtın 'gerektiği kadar' süreceğini söyleyip "Zaman alacak" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin toplantısı devam ediyor. (DIŞ HABERLER)