Netflix duyurdu: Squid Game’in yönetmeninin üç filmi Netflix'te

Netflix'in en popüler dizilerinden olan Güney Kore yapımı "Squid Game" dizisinin yönetmeninin "Silenced", "The Fortress" ve "Miss Granny" adlı üç filmi Netflix'te yayınlandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix, "Squid Game"in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk'un üç filminin platforma eklendiğini duyurdu. Platform, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hwang Dong-hyuk görsel olarak şaşırtıcı ve sosyal açıdan da ilgi çekici Squid Game’i hayata geçirmeden önce beğenilen birkaç Güney Kore filmini yönetmişti. Bu filmlerin üçü artık Netflix ABD’de izlenebilir durumda!" ifadelerini kullandı.

Bu filmlerden ilki olan "Silenced", duyma engelliler okulunda çalışmaya yeni başlayan bir öğretmenin hikâyesini konu alıyor. Gerçek olaylara dayanan filmde meslektaşlarının öğrencileri istismar ettiğini fark eden öğretmenin bu durumu topluma duyurmaya çalışırken çevrenin ise olayların üstünü nasıl kapatmaya çalıştığını fark etmesi anlatılıyor.

Komedi ve dram türündeki "Miss Granny", 74 yaşında bir kadının bir huzurevinden kaçmasıyla birlikte neler yaşadığını konu alıyor. Film, bu kadının bir fotoğraf stüdyosuna girip fotoğrafını çektirdikten sonra 20 yaşındaki bir kadın olarak dışarı çıkmasını izleyicilerle buluşturuyor. 

Bu üç filmin arasında en yenileri olan "The Fortress" ise, 17. yüzyılda Joseon’un Qing Hanedanlığı tarafından işgali sırasında Kral Injo ve çevresindekilerin Namhansanseong adlı bir kaleye çekilmek zorunda kalışını anlatıyor.

"Silenced" ve "Miss Granny", Türkiye’de de izlenebiliyor ancak "The Fortress" şimdilik sadece ABD’de yayında. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)