New York Belediye Başkanı'nın yargılandığı davada, savcıdan tanığa baskı iddiası

Türkiye bağlantılı rüşvet davasında yargılanan New York Belediye Başkanı Adams'ın bir tanığa baskı yaptığı iddia edildi. Savcı, Adams'ın tanıktan yalan ifade vermesini istediğini söyledi.

Fotoğraf: İHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Türkiye'den iş insanları ve diplomatlardan rüşvet almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İHA'nın haberine göre, rüşvet ve yasa dışı bağış dahil 5 suçlama yöneltilen Eric Adams, suçlamaları reddetti.

Savcı Hagens Scotten, soruşturmanın devam ettiğini, Adams'a karşı ek suçlamaların mümkün olduğunu ve davaya muhtemelen yeni sanıkların ekleneceğini belirtti. Scotten, "Hızlı hareket ediyoruz" dedi.

Savcılar, Adams’ın tanıkları etkilemeye çalıştığına dair kanıtlara sahip olduklarını iddia etti. FBI'ın soruşturma sırasında bir tanığa ulaştığını, ancak Adams’ın bu tanığa FBI’a doğruyu söylememesi yönünde bir mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

Savcı Scotten, bu durumu "tanıklara müdahale" olarak nitelendirdi ve bunun davada önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Adams’ın avukatı Alex Spiro, duruşmada rüşvet suçlamasının düşürülmesini ve iddia edilen sızıntılar nedeniyle savcılığa yaptırım uygulanmasını istedi.

"Bu davanın sürüncemede kalmasını istemiyoruz" diyen Spiro, federal savcıların zaman talebine karşı çıktı ve davanın hızlı bir şekilde sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Spiro, duruşmanın mart ayında tamamlanmasını talep ederek, Adams’ın yeniden seçilmek için oy pusulasında yer alması gerektiğini savundu.

Duruşmanın ardından Adams, mahkeme salonunu hızla terk ederek aracına bindi. Gazetecilere açıklama yapmayan Adams, el hareketiyle "her şey yolunda" mesajı verdi.

 

(İHA)

Etiketler ABD New York Eric Adams