Niğde'nin ardından Altındağ'da köpek katliamı iddiası

Yürürlüğe giren 'ötanazi' yasasına ilişkin tartışmalar sürerken Niğde Belediyesi'nden sonra Ankara altındağ Belediyesi'nin barınaktaki köpekleri katledip toplu mezara gömdüğü öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan tasarının yürürlüğe girmesi sonrası farklı illerden katliam haberleri gelmeye devam ediyor. 

Niğde Belediyesi'nin "Tamamen kanuna ve vicdana uygun" açıklamasıyla savunduğu olayın ardından benzer bir iddia da AK Partili Ankara Altındağ Belediyesi'ne ilişkin ortaya atıldı.  

İddiayı DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca gündeme getirdi.  

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Koca "Hayvanseverler saatlerdir saatlerdir Altındağ’da olay yerindeler, olay yerinde ölmüş hayvan kokusundan durulmadığını aktarıyorlar" ifadelerini kullandı.

'YETKİLİLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ, KAPI DUVAR'  

DEM Partili Koca'nın paylaşımı şöyle: "Niğde Belediyesi’nden sonra şimdi de Ankara Altındağ Belediyesi’nde toplu hayvan mezarları açıldığı ve köpeklerin katledildiği iddiası var. İddia üzerine hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları saatlerdir Altındağ’da olay yerindeler, olay yerinde ölmüş hayvan kokusundan durulmadığını aktarıyorlar, katledilmiş gömülü köpeklerin cesetlerini tanıklıkları ile teyit ediyorlar. Bu feryat yaşatmak için, verilen bu mücadele yaşam mücadelesi. Avukatlar da birazdan bölgeye intikal etmiş olacak. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz.

'Ötenazi'yi kanundan çıkardık, katliam yalanı uydurmayın' diyenler, hani neredesiniz? Açtığınız hayvan mezarlarındaki katledilmiş köpeklerin görüntüleri bunlar? Yetkililere ulaşma çabamız sürüyor; ama her zamanki gibi herkes üç maymunu oynuyor müdahale taleplerimiz ise yine kapı duvar!!!"

ANKARA BÜYÜKŞEHİR: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Katliam iddiasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) de açıklama geldi. ABB'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz."

(HABER MERKEZİ)