Nijerya'da çöken okulda can kaybı 22'ye yükseldi

Nijerya'nın Plateau eyaletinde çöken iki katlı okulda 22 öğrencinin hayatını kaybettiği açıklandı. Polis, 132 kişinin kurtarılıp hastanelerde tedavi altına alındığı bilgisini verdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da dün çöken iki katlı okulda 22 öğrencinin öldüğü açıklandı. Olayın ardından yapılan ilk değerlendirmelere göre, enkaz altında 154'den fazla kişi bulunuyordu. Polis, 132 kişinin kurtarıldığını ve tedavi altına alındığını bildirdi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Nijerya'nın iç bölgelerindeki Plateau eyaletinde yer alan Saints Academy okulu, 12 Temmuz Cuma günü, sabah derslerinin yapıldığı sırada çöktü. Yetkililer, olayda yaşanan can kaybının ilk açıklanan yediden 12'ye yükseldiğini açıkladı. Plateau Eyalet Polis Sözcüsü Alfred Alabo, 132 öğrencinin kurtarıldığı ve çeşitli hastanelere sevk edildiği bilgisini verdi. Nijerya Ulusal Acil Durum İdaresi Kurumu da okulun çökmesinin hemen ardından olay yerine arama-kurtarma ekipleri, sağlık personeli ve güvenlik güçleri de dahil olmak üzere ekiplerin sevk edildiğini açıkladı. 

'OKULUN YAPISI ZAYIFTI VE NEHİR KIYISINDA YER ALIYORDU'

Eyalet hükümeti, yaşanan olaydan okulun 'zayıf yapısı ve nehir kıyısındaki yerini' sorumlu tuttu, benzer durumda olan diğer okulların kapatılması çağrısında bulundu. 

Okulun çökmesinin ardından basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, onlarca kişinin okul yakınlarında toplandığı, bazı kişiler ağlarken bazılarının yardım etmeye çalıştığı görülmüştü. Bu esnada iş makineleri de enkazda çalışma yapıyordu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)