Nişantaşı’nda kadına saldırı: Burada yeriniz yok

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı’nda bir parkta otururken Eray Çakın’ın sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya bir arkadaşıyla Nişantaşı’nda bir parka gitti. İddiaya göre parkta kedileri seven Akkaya’ya, Eray Çakın “Kediye dokunamazsınız, burası kedi parkı, sizin burada yeriniz yok” diyerek elindeki şişeyle saldırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, olayın 6 Haziran’da Teşvikiye Mahallesi'ndeki bir parkta meydana geldiğini ve konuyla ilgili çalışma başlatıldığını bildirdi. "Kasten yaralama ve tehdit" suçlarından adli makamlara sevk edilen Eray Çakın, adli kontrolle serbest bırakıldı. Akkaya da darp raporu alıp Çakın’dan şikayetçi oldu

KADINA SALDIRI KINANDI

Yaşanan olay üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Nişantaşı’nda sözlü ve fiili saldırıya maruz kalan Neşe Nur Hanımefendi ile görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimi ileterek, daima yanında olduğumuzu bilmesini istedim.” Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık saldırıya tepki gösterdi.

Altun "Bu şiddete maruz kalan kişi başörtülü olduğu için mi bazı 'insan hakları' savunucuları, 'kadın hakları' aktivistleri seslerini çıkarmıyorlar? Nedir bu onaylayıcı sessizliğin sırrı?'' diye sorarken Bakan Yanık davaya müdahil olacaklarını duyurdu.

EZGİ MOLA: SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKSİN

Oyuncu Ezgi Mola da saldırıya sosyal medya hesabından tepki göstererek şunları söyledi:

“İster türbanını takar ister kısa şortuyla gezer! Bu “terbiyesizliği” -içimden geçenleri siz anlarsınız artık- iğrenç buluyorum, iğrenç. Sana ne kardeşim sana neee, istediğini giyecek, istediğini takacak ve sen saygı duymayı it gibi öğreneceksin! Yeter be!!!!” İstanbul Teknik Üniversitesi saldırıyı sosyal medya hesabından kınayarak olayın takipçisi olacaklarını duyurdu: “Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlimiz Neşe Nur Akkaya'ya yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Nefret söylemiyle başlayan ve ardından fiziksel şiddete varan davranışlarıyla akademisyenimizi darp eden kişinin hak ettiği cezayı alması için bu olayın takipçisi olacağız.” (HABER MERKEZİ)