'Nomadland' oyuncusu Melissa Yandell Smith öldü

Oyuncu ve eğitmen Melissa Yandell Smith, 64 yaşında öldü. Frances McDormand, Smith için, "42 yıllık bir dostluğumuz vardı, bu derin dostluktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu ve eğitmen Melissa Yandell Smith, 7 Eylül'de San Francisco’da öldü. 64 yaşındaki Smith’in kolon kanserine yenik düştüğü açıklandı.

“Nomadland” filmiyle üçüncü Oscar ödülünü alan oyuncu Frances McDormand, Yale’den sınıf arkadaşı ve filmde kız kardeşi Dolly’i oynayan Smith için bir paylaşım yaptı. McDormand yaptığı paylaşımda, “Hırslarımızı, hayallerimizi, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı birleştiren 42 yıllık bir dostluğumuz vardı. Bu derin dostluktan, 38 yıllık evliliğim ve çok sevdiğim oğlumun annesi olmaktan gurur duyduğum kadar gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Berkeley Repertory Theater ve California Shakespeare Theater’da sahnelenen çeşitli oyunlarda rol alan Melissa Yandell Smith, 25 yıldır American Conservatory Theatre’da yöneticilik ve eğitmenlik yapıyordu. "Nomadland", Smith’in tek sinema filmiydi. (AjansBizim)