Norveç'te 12 bakanlığa siber saldırı: Polis inceleme başlattı

Norveç'te 12 bakanlığın siber saldırıya maruz kaldığı, saldırının arkasında kimin olduğunu söylemek için 'çok erken' olduğu açıklandı. Farklı bir sistem kullanan 3 bakanlık saldırıdan etkilenmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç hükümeti, 12 devlet bakanlığına siber saldırı düzenlendiğini açıkladı. Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, 'sağlayıcılardan birinin platformunda bir açık tespit edildiği, söz konusu açığın kapatıldığı' bildirildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, basın toplantısında konuşan Norveç hükümet yetkilisi Erik Hope, sağlayıcının platformunda 'olağandışı' bir trafik tespit edildiğini ve 12 Temmuz'da yaşanan olay hakkında polisin inceleme başlattığını açıkladı. Konuyla ilgili detay vermeyen Hope, "Bunun arkasında kimin olduğunu ya da (saldırının) etkisinin ne boyutta olduğunu söylemek için henüz çok erken" ifadelerini kullandı.

'3 BAKANLIĞIN SİSTEMLERİ SALDIRIDAN ETKİLENMEDİ'

Hope, siber saldırıdan Norveç Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın etkilenmediğini, çünkü bu bakanlıkların farklı bilgi teknolojisi sistemi kullandığını söyledi. 

Norveç'in kamu sektörü Haziran 2022'de de benzer bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Bu saldırıdan 'Rusya yanlısı bir suç örgütü' sorumlu tutulmuştu. Norveç'in şubat ayında yayınladığı son risk değerlendirme raporuna göre, ülkenin maruz kaldığı siber saldırıların sayısı 2019-2021 yılları arasında üç katına çıktı. 2022 yılında kayıtlara geçen 'ciddi olay' sayısının 2021'deki sayı ile aynı seviyede olduğu bilgisi de paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)