Norveç'teki 'aşı sonrası' ölümlerle ilgili DSÖ'den açıklama: Pfizer/BioNTech aşısı yaşlılar için güvenli

Norveç'te bakımevinde kalan yaşlıların Pfizer/BioNTech'in aşısını olduktan sonra ölmesine ilişkin Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada 'bildirilen ölümlerin aşıdan kaynaklanmadığı' belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü Küresel Aşı Güvenliği Danışma Komitesi, aşının yarar/risk dengesinin 'yaşlılarda olumlu' olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Norveç'te bakım evinde kalan yaşlıların Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği korona virüsü aşısını olduktan sonra ölmesine ilişkin haberlerin ardından açıklama yaptı. DSÖ, bu kişilerin ölümünün aşıyla ilgili olmadığını ve kullanılmaya devam edilebileceğini bildirdi.

Norveç'teki ölüm raporlarını değerlendirmek için toplanan DSÖ Küresel Aşı Güvenliği Danışma Komitesi, bildirilen ölümlerin aşıdan kaynaklanmadığını belirterek, "Ölüm raporları, yaşlı bireylerin alt popülasyonunda beklenen ölüm oranları ve nedenleriyle uyumludur" açıklaması yaptı. Sputnik'in aktardığına göre komite ayrıca, aşının yarar/risk dengesinin 'yaşlılarda olumlu' olduğuna işaret etti. 

Geçtiğimiz günlerde Norveç İlaç Kurumu Direktörü Steinar Madsen, 'ölenlerin zaten çok hasta olduğunu ve aşının güvenli olduğunu' söylemişti. Madsen, ölümlerin 'büyük ölçüde' aşıdan bağımsız olduğunu açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)