Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Alexandre Seurat'nın

2024 NDS Edebiyat Ödülü'nün kazananı 'Sakar' romanıyla Fransız yazar Alexandre Seurat oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü 4 Haziran Salı akşamı Fransız Sarayı'nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu.

Törene Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Sylvie Lemasson, Fransız Dili İşbirliği Ataşesi Vincent Brousse, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi Müdürü Alexandre Abellan, Türk Müdür Başyardımcısı Tuna Saïkali, NDS’liler Derneği Başkanı lale Murtezaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

NDS’liler Derneği iş birliği ile düzenlenen Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülünü bu sene, Metis Kitap’tan yayınlanan 'Sakar' adlı romanıyla Fransız Yazar Alexandre Seurat kazandı. 2024 NDS Çeviri Ödülü'nü de 'Sakar', adlı romanı Türkçeye kazandıran Nesrin Demiryotan aldı.

'ÖDÜL, DOĞRU KELİMELERİ BULMA YETENEĞİM KONUSUNDA BANA GÜVEN VERİYOR'

Ödülünü Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Jüri Başkanı Liz Behmoaras tarafından alan Alexandre Seurat şu ifadeleri kullandı:

"Eş zamanlı olarak yazar ve çevirmeni ödüllendirerek ve böylelikle kültürler arasındaki dolaşıma ve bir dilden diğerine çalışmaya vurgu yaparak, bugün Notre-Dame de Sion Edebiyat Ödülü Jürisi bu köprü görevini üstleniyor. Onlara içtenlikle teşekkür ediyorum! Aldığım bu ödül, doğru kelimeleri bulma yeteneğim konusunda bana güven veriyor: Bu güven çok değerli bir edinim ve bu nedenle bu akşam bana verdiğiniz onur için size tüm kalbimle teşekkür ederim."

NDS Edebiyat Ödülü’nün jürisi (Jüri Başkanı Liz Behmoaras), Yazgülü Aldoğan, Tomris Alpay, Emel Kefeli, Arzu Öztürkmen, Zeynep Sabuncu, Özlem Yüzak, Tara Civelekoğlu ve Seza Yılmaz’dan oluşuyor. 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)