Novak Djokovic'ten ilk açıklama

Avustralya'daki sınırdışı kararı mahkemede iptal edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic, krizin başından bu yana ilk kez açıklama yaptı: Yargıca müteşekkirim. Turnuvada oynamak istiyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melbourne'de Covid kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle vize muafiyeti iptal edilen, hakkında sınırdışı kararı alınınca karantina oteline yerleştirilen ve açtığı temyiz davasını kazanan Sırp tenisçi Novak Djokovic, tüm bu krizin başından bu yana ilk kez açıklama yaptı.

Dünya erkekler tenisinin 1 numarası, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Yargıcın, vize iptali kararını geri almasından dolayı memnun ve müteşekkirim. Yaşanan her şeye rağmen kalmak ve Avustralya Açık'ta yarışmak istiyorum. Buna odaklanmaya devam ediyorum. Buraya, muhteşem taraftarların önünde, en önemli etkinliklerden birinde oynamak için geldim."

AİLESİ: KORTLARA GERİ DÖNDÜ

Sırp tenisçinin ailesi ise Belgrad'da düzenledikleri basın toplantısında, Djokovic'in kortlara geri döndüğünü duyurdu. Aile, mahkeme kararını 'Djokovic'in en büyük zaferi' olarak niteledi.

NE OLMUŞTU?

Covid aşısı olup olmadığını gizleyen ve aşı karşıtı açıklamalarıyla tanınan Djokovic'in, 'tıbbi muafiyet' sağlanarak Avustralya'ya gitmesi ülke içinde tepki çekmişti. Federal hükümet ünlü tenisçinin muafiyetini ülkeye indiği sırada iptal etmiş, bu durum da uluslararası bir krize yol açmıştı. Avukatları ise Djokovic'in 19 Ocak'ta Covid pozitif çıkması sonrası bağışıklık kazandığı için aşı olup olmasa da muafiyet hakkı bulunduğunu savunmuştu.

Djokovic'in avukatlarının sınırdışı kararına karşı açtığı davada ise bugün ünlü tenisçinin lehine karar çıktı. Avustralyalı yargıç Anthony Kelly, Djokovic'in vizesinin Melbourne'da son anda iptal edilmesinin 'mantıksız' olduğuna hükmederek, dünya erkekler tenisinin 1 numarasının 30 dakika içinde serbest bırakılması kararı verdi.

Yayımlanan mahkeme tutanaklarında, Djokovic'in sınır güvenliği yetkililerinin sorgusunda aşı olmadığını söylediği ama yakın zamanda Covid geçirdiği için muafiyet aldığını açıkladığı ortaya çıktı. (DIŞ HABERLER)