Numan Kurtulmuş Taksim'de: Mücadelemizi sürdüreceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın olduğu yeri ziyaret etti. Kurtulmuş, "Bazı ülkeler terörü milli menfaatleri için bir aracı olarak kullanıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, pazar günkü patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi’ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, "Teröre destek vermekten vazgeçsinler, bir hafta içerisinde dünyanın hiçbir yerinde terörist kalmaz" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, patlamanın olduğu noktaya kırmızı karanfil bıraktıktan sonra açıklama yaptı.

Kurtulmuş açıklamasında; “Teröristin yakalanması gibi arkasındaki güçlerin de yakalanmasını temenni ediyoruz. Tüm birimlerimiz gayretle meselenin esas yüzünü ortaya çıkarmak için çabalıyorlar. Bazı ülkeler terörü milli menfaatleri için bir aracı olarak kullanıyorlar. Uzunca bir süredir adına da vekalet savaşı dedikleri yani vekil tayin ettikleri taşeron örgütler üzerinden sadece Türkiye’yi değil dünyayı karıştırıyorlar. Türkiye çok canı yanmış bir ülke. Bu terör örgütleri arkasındaki güçleri Allah’ın izniyle Türkiye’nin kararlı duruşu karşısında dize gelecektir. 85 milyon olarak, tek vücut olarak hedefimizi istikametimizi terörün ortaya kaldırılması için teksif ediyoruz. İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz. Güçlü Türkiye istikametinde hep birlikte yürüyeceğiz. Türkiye her alanında ortaya koymuş olduğu bu başarıyı daha ileriye götürerek bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

'SİVİL İNSANLARIN NE KABAHATİ VAR?'

Kurtulmuş, “İstiklal caddesindeki patlama ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Amerika’yı suçlayarak, Türkiye’nin Amerika ile olan müttefikliği yeniden tartışılmalıdır” açıklaması ile ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Şimdi şu sorunun cevabını bulursak meselenin arkasında kim olduğunu çok net görürüz. İçecek bir lokma temiz suyu olmayan, elinde yarım lokma temiz ekmeği olmayan Afrikalı insanların eline on binlerce dolarlık silahları vererek, Boko Haram diye bir örgütü kurduran kimlerdir. DAEŞ diye bir örgütü kurdurup bu bölgede halkların başına bela edenler ve birkaç ay içerisinde Suriye’de, Irak’ın neredeyse tamamını işgal edecek duruma getirenler kimlerdir. PKK’ya PYD’ye 40 yıldır uğraşıyoruz. 1970’lerin başından itibaren PKK’ya ardından da şimdi PYD’yle beraber destek veren kimlerdir? Bunlara kim silah veriyor? Bunlara kim lojistik destek sağlıyor? Sorunun cevabını bulursanız, terörün arkasındaki güçleri de bulmuş olursunuz. Bu güçler teröre destek vermekten vazgeçsinler, bir hafta içerisinde dünyanın hiçbir yerinde terörist kalmaz. Sivil insanların ne kabahati var?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)