Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti: 'Söz de karar da Meclis'in'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te yeni anayasa turlarına MHP ile devam etti. Devlet Bahçeli ile görüşen Kurtulmuş, "Söz de karar da Meclis'in" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni Anayasa gündemiyle görüşme gerçekleştirdi. Bahçeli Kurtulmuş’u Meclis’teki makam odasının kapısında karşıladı.

Görüşme sonrası konuşan Numan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye, yeni anayasa çalışmalarıyla birlikte darbelerin ürünü olan kaç sefer değişirse değişsin o darbelerin ruhunu içinde taşıyan bu anayasadan kurtulacak. Yeni, sivil, demokratik, kapsayıcı bir anayasa çalışmasıyla karşı karşıya kalacaktır. Şeffaf, sadece Meclis'te grubu bulunan partilerin değil, grubu bulunmayan partilerin de, üniversitelerin, yargı camiasının, sivil toplum kuruluşlarının, 'Bu konuda benim de yapıcı bir fikrim var' diyen herkesin fikirlerine açık bir süreci yöneteceğiz. Sonunda söz de karar da Meclis'indir. TBBM'nin değerli üyeleri anayasayla ilgili oylamayı yapacaklar ve ümit ediyoruz ki cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır, Türkiye'yi milli hedeflerine ulaştıracak yeni anayasaya Türkiye kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Mecliste grubu bulunan siyasi partilere yeni anayasa konusunda başlattığı ziyaretler kapsamında daha önce CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Saadet Partisi ile görüşmüştü.