Nuray Babacan: 'AK Parti'de kafalar karışık'

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti'nin teğmenler krizini iyi yönetemediğini, kulislerde, yaşananları iyi okuma ve yönetme refleksinin kaybedildiğine dair yorumlar yapıldığını belirtti.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarıyla yemin eden teğmenlere yönelik AK Parti'den gelen tepkiler çeşitli yorumlara neden oldu. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yaşananların en üst siyaset uzmanlarını bile şaşırttığını ifade etti, " Anlayışlı bir babadan, çocukların topunu kesen komşu amcaya dönüş çok hızlı oldu." diye yazdı. AK Parti kulislerinde Türk Silahlı Kuvvetleri söz konusu olduğunda hem darbe geleneği hem de FETÖ'cülerin darbe girişimi nedeniyle ruh halinin çok çabuk bozulduğunu belirten Babacan, teğmenler krizine ilişkin kulislerden şu bilgileri aktardı

"FETÖ’cülerin hazırladığı askeri komploları bizzat gören AKP’lilerin, gelişmeleri daha iyi okuması beklenirken, soğukkanlılıklarını yitirmeleri bir kez daha yaşandı. Genellikle de bu gelişme, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’deki tutum değişikliğinin hemen ardından ortaya çıkıyor. Bu da AKP’lilerin yaşananları iyi okuma ve yönetme refleksini kaybettiği yorumlarına neden oluyor.

DUYGUSALLIK MI ÖN RAPOR MU?

Siyasi kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutumundaki hızlı ve sert değişikliğin birkaç nedeni sıralanıyor. Erdoğan’ın konuşma yaptığı yeri önemli bulunlar var. ‘Bir tek rütbem var, o da imam hatipli olmak’ duygusallığının Erdoğan’ın konuşma dozunu değiştirdiği iddia ediliyor. Ayrıca, Erdoğan’ın konuşmadan önce kendisine gelen ön raporlarda, genç teğmenlerin komutanlarının ihmali olduğunu dair bilgiye sahip olduğu da aktarılıyor."

(ALINTI)