Obama çiftinden başkanlık yarışında Kamala Harris'e destek

ABD'nin eski başkanı Obama ve adaylık için adı geçen isimlerden eşi Michelle Obama, Başkan Biden'ın çekilme kararından günler sonra Kamala Harris'e başkanlık seçiminde desteğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilerek yerine aday gösterdiği Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti adına başkanlık yarışında eski başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın da desteğini aldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Harris'in sosyal medya hesabında paylaşılan 1 dakikalık videoda Obama çiftinin Kamala Harris ile telefonda konuştuğu ve Harris'e desteklerini dile getirdiği görüldü. Obama, telefon görüşmelerinde Harris'e "Michelle ve benim seni desteklemekten ve bu seçimi geçirmen ve Oval Ofis'e gitmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan daha fazla gurur duyamayacağımızı söylemek için aradık" dedi. 

'SENİNLE GURUR DUYUYORUM'

Eski First Lady Michelle Obama da Kamala Harris'e "Seninle gurur duyuyorum. Bu, tarihi olacak" sözleriyle başkanlık yarışında desteğini dile getirdi. Harris ise bu cümleleri duyduktan sonra destekleri ve dostlukları için Obama çiftine minnettar olduğunu söyledi. Harris, "İkinize de çok teşekkür ederim. Bu benim için öyle önemli ki... Ve bununla birlikte biraz eğleneceğiz de" ifadelerini kullandı. Harris'in kampanya ofisinden yapılan açıklamada, aramanın gerçek bir görüşme olduğu, 'yeniden canlandırma' olmadığı belirtildi.

Harris'in adaylığını açıklamasından kısa süre sonra Demokratların adayı olabilmesi için yeterli delege sayısına ulaştığı açıklanmıştı. Aralarında Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi'nin de olduğu partinin önde gelenleri Harris'e destek verirken, Barack Obama henüz Harris'e desteğini açıklamayan isimlerdendi. Bu süreçte, basına yansıyan haberlerde ve sosyal medya paylaşımlarında adaylık için eski First Lady Michelle Obama'nın da adı geçmişti. Harris'in sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı video ile birlikte Obama çiftinin de kendisine destek verdiği netlik kazanmış oldu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)