Obama'dan Biden mesajı; Kamala Harris'ten bahsetmedi

Barack Obama, başkanlığı dönemindeki yardımcısı Biden'ın seçim yarışından çekilmesi sonrası bir mesaj yayınladı. Obama açıklamasında, Biden'ın işaret ettiği Kamala Harris'e ise yer vermedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 44. başkanı Barack Obama, Joe Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinden çekildiğini ilan etmesi sonrası açıklama yayınladı. 

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Obama, başkanlığı döneminde yardımcısı olan Biden için "Amerika'nın en önemli başkanlarından biri olmasının yanı sıra benim için değerli bir dost ve ortaktır. Bugün bize onun en üst düzey bir vatansever olduğu bir kez daha hatırlatıldı" ifadelerini kullandı. 

Mesajında Biden döneminden övgüyle bahseden Barack Obama "Önümüzdeki günlerde keşfedilmemiş sularda gezeceğiz. Ama parti yöneticilerimizin seçkin bir adayın çıkacağı bir süreç yaratabileceklerine olağanüstü güveniyorum” dedi. 

Obama, Biden'ın aday olarak işaret ettiği Kamala Harris'ten ise bahsetmedi. 

CLİNTON ÇİFTİNDEN HARRİS'E DESTEK

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton da Biden'a teşekkür etti. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın tekrar başkan seçilme ihtimalinin derin endişe kaynağı olduğunu ifade eden Clinton çifti, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e tam destek verdiklerini açıkladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)