Obilet ile BlaBlaCar arasında yatırım anlaşması imzalandı

Otobüs bileti arama platformu Obilet, paylaşımlı yolculuk platformu BlaBlaCar'dan yatırım alacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Online seyahat ve turizm platformu Obilet, stratejik yatırım almak üzere paylaşımlı yolculuk platformu BlaBlaCar ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Anlaşmanın kesinleşmesi için gerekli onayların alınmasının ardından, Obilet operasyonel bağımsızlığını koruyarak mevcut faaliyetlerini ve projelerini sürdürecek. Obilet, BlaBlaCar’ın gelişmekte olan ülkelerde yürüttüğü otobüs biletleme işine de katkıda bulunacak.

Obilet’in kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak, CEO’luk görevlerine devam edecekler.

Obilet CEO'su Yiğit Gürocak, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önde gelen seyahat-turizm platformu olduktan sonra yurtdışındaki pazarlara yöneldiklerini belirtti. BlaBlaCar ile benzer vizyon ve değerlere sahip olmalarının, otobüs biletlemesi alanında lider olma fırsatının sunulmasının ve BlaBlaCar’ın teknolojisi ile organizasyonel birikiminden yararlanma imkanlarının bu ortaklık teklifini değerlendirmeye motive eden en büyük unsurlar olduğunu ifade etti.

BlaBlaCar CEO’su Nicolas Brusson ise, Obilet’in Türkiye’de otobüs sektörünün dijitalleşmesine öncülük ettiğini ve büyüme hikayesini uzun zamandır takip ettiklerini belirtti. Brusson, BlaBlaCar’ın Obilet’e yapacağı yatırım ile Avrupa dışındaki pazarlarda sürdürülebilir mobiliteye erişim imkanlarını geliştirme misyonunu bir kez daha ortaya koyacaklarını söylerek sözlerini noktaladı.