Ocaklı, AK Parti’li vekillere seslendi: Keyifle içtiğiniz çay keyfinizi kaçıracak

İktidarın, üreticilerin de ÇAYKUR işçilerinin de hakkını vermediğini söyleyen CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, "O içtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulunda  çay üreticilerinin sorunları hakkında konuşan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, AK Parti'li milletvekillerine seslenerek, “İçtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun” dedi.

Ocaklı, yaş çaya beklentilerin çok altında verilen fiyata bile üreticilerin çayını satamadığını, ÇAYKUR’un kapasitesini artırmadığı ve olan kapasitesini de tam olarak kullanamadığı için özel çay şirketlerinin yaş çayı üreticiden yok pahasına satın aldığını söyledi.

AK Parti iktidarının bu duruma müdahale etmediğini ve üreticilerin özel şirketlere ezdirildiğini ifade eden Ocaklı, “17 TL verdiğiniz fiyata şu anda özel sektör 10 TL’ye 12 TL’ye çayı almaya mecbur bırakıyor, müdahale etmiyorsunuz” dedi.

İnsanların gece 2’ye 3’e kadar çayını satmak için araçlarının başında beklediğini ve iktidarın bunu düzenleyemediğini belirten Ocaklı, “Özel sektöre mahkumiyeti kaldıramadınız. Yaş çay taban fiyatı 17 TL yetmez dedik, dinlemediniz. Şimdi üretici bu çayı sürdürebilir halden çıktı” diye konuştu. 

'KOMİSYON KURALIM, NEREDE TIKANDIĞINI GÖRELİM'

ÇAYKUR’un kapasitesini artırması gerektiğini söyleyen Ocaklı, “Kota ve kontenjan planlamasını yıllık olarak yapamadığınız için çay üreticisi bugün bu sorunları yaşıyor. Gelin bir komisyon kuralım, nerede tıkandığını görelim” ifadelerini kullandı.

“Eleştiri yapanları işyerlerinden başka yerlere sürme girişiminde bulunan Genel Müdür var” diye konuşan Ocaklı, bunları tek tek açıklayacağını ve peşini bırakmayacağını söyledi.

İktidarın, üreticilerin de ÇAYKUR işçilerinin de hakkını vermediğini kaydeden Ocaklı, sözlerini, “Gelin bunu konuşalım dediğimizde de Araştırma Önergelerini reddediyorsunuz. Nasıl çıkacaksınız bu milletin karşısına? Karadeniz’e gelmeyin. O içtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun. Sizden ricam şu; bir komisyon kuracağız, ÇAYKUR neden bu halde, çay neden bu halde araştıracağız. Gelin çay üreticilerimiz için bunu birlikte araştıralım” şeklinde tamamladı.

Etiketler tahsin ocaklı chp