Odadaki makyaj aynası yangın çıkardı: 'Siz de aynı hatayı yapmayın...'

İngiltere'de pencerenin kenarında bırakılan bir masaüstü makyaj aynasından yansıyan güneş ışınları, perdelerin alev almasına sebep olarak yangın çıkardı.

Fotoğraf: Temsili/ Pixabay
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir evde çıkan yangına sebep olan şeyin, pencerenin önünde duran bir makyaj aynası olduğu ortaya çıktı. 18 Temmuz'da Rochester, Kent'teki evlerinde yaşanan olay hakkında konuşan 48 yaşındaki Sam Wilkinson, yansıtıcı yüzeyleri bulunan ayna gibi nesneleri doğrudan gelen güneş ışından uzak tutma uyarısında bulundu. 

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, Sam Wilkinson ve partneri Michael, evlerinde bir yanık kokusu duydu. Yangın çıkan odanın hemen altındaki odada çalıştığını anlatan Michael, "Odadaki vantilatöre bakıp fazla ısınıp ısınmadığını kontrol ettim, sonra alt kata inip yemek yapılıp yapılmadığına baktım. Sonra üst kattaki yangın alarmının çaldığını duydum" dedi. Michael, ardından Sam'i de uyandırarak evden çıkıp itfaiye çağırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çiftin kedisi Tigger'i de yangından kurtardı, ardından üçüncü katta çıkan yangını söndürdü. Yangının sebebi ise odadaki aynaydı. 

'YIKICI ETKİLERİ OLAN ÖNLENEBİLECEK BİR ŞEYDİ...'

Olay yerine gelen iki itfaiye aracı, kapının kapalı olması sebebiyle fazla yayılmayan yangına müdahalede bulunurken, itfaiye ekipleri, yangının pencerenin kenarında duran bir makyaj aynasından yansıyan güneş ışığı sebebiyle perdelerin alev alması sonucu yaşandığını tespit etti. Sam, "Sadece birkaç gün önce odayı yeniden dekore etmiştik; o yüzden yangına neyin sebep olduğundan emin değildik. İtfaiye ekipleri bize sebebin ayna olduğunu söylediğinde, bir ayna bunu nasıl yapabilir diye düşündük" ifadelerini kullandı. 

Sam, "Artık, güneş ışıklarının vurduğu, pencerenin yanında yansıma yapabilecek ya da parlak herhangi bir şeyin yangın çıkarabileceğini biliyoruz" diye konuştu. Sam, benzer nesneleri cam kenarında bulundurmak gibi bir hatayı başkalarının da yapmaması için uyarıda bulunarak, "Önerimiz, dikkatli olmanız ve evinizdeki insanları tehlikeler konusunda uyarmanız. Bu, önlenebilecek ama yıkıcı etkileri olan küçük bir şeydi" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler ayna yangın