Ödemiş’te yapılmak istenen taş ocağı projesi iptal edildi

İzmir’in en verimli tarım arazilerine sahip olan Ödemiş’te, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan birçok köyü etkileyecek olan taş ocağı projesi, valilik tarafından iptal edildi.

Yenigün Gazetesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İzmir'in Ödemiş ilçesinde yapılmak istenen taş ocağı projesine ilişkin açıklama yapan İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin, “projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti” gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu.

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in haberine göre kararın ardından köylüler, ülke genelinde toprağını korumaya çalışanlara seslenerek, “Biz omuz omuza verince başardık, topraklarımızı koruduk. Umutsuzluğa kapılmayın ve yan yana gelin. Köylüler bir araya gelince başaramayacağı bir şey yok” çağrısında bulundu.

MUHTARLARDAN GÜÇLÜ MESAJ: 'BİRLİKTE MÜCADELE'

Bozcayaka Muhtarı Osman Can, “Bizim köyümüzde de çevre köylerde de böyle bir şeyle ilk kez karşılaşmıştık. Özellikle benim köyümde ruhsat alınmasından kaynaklı, bu köyün tarihine topraklarını şirketlere peşkeş çeken ya da buna engel olamayan bir muhtar olarak geçmeyi asla istemedim. Burası benim doğup büyüdüğüm, tüm hayatımı geçirdiğim köy; yani hem geçmişim hem geleceğim. İkisini de korumak için benimle aynı düşünen insanlarla birlikte bir yola çıktık” dedi.

Konaklı Mahallesi Muhtarı Ali Uludağ da birlikte mücadele vurgusu yaparak, “Emeği geçen herkesle gurur duyuyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. Bir felaketten kurtulduk. Birlikte başardık ve bir arada olunca neler yapabileceğimizi de görmüş olduk. Çok mutluyuz” diye konuştu.

 

(ALINTI)