Odunpazarı Belediyesi hasat ettiği ürünleri yoksullara dağıtacak

Odunpazarı Belediyesi, 650 dekar için Tarım ve Kredi Kooperatifi ile alım garantili anlaşma yaptı. Belediye Başkanı Kurt “Buralardan elde edilen ürünleri yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz” dedi.

Odunpazarı Belediyesi ilk hasadını Kalkanlı Mahallesi’nde yaptı
Google Haberlere Abone ol

Özge Zaı̇m

ESKİŞEHİR - 19 mahallede toplam 910 dekarlık alanda tarım faaliyetine başlayan Odunpazarı Belediyesi, ilk hasadını Kalkanlı Mahallesi’nde yaptı.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, elde edilen gelirleri yoksul vatandaşlara vereceklerini açıkladı.

‘AMACIMIZ FARKLI BİR ŞEYLERİN YAPILABİLDİĞİNİ ORTAYA KOYMAK’

Eskişehir’deki 19 mahallede (Aşağılıca, Lütfiye, Avdan, Kargın, Uluçayır, Kıravdan, Kireç, Yörük Kırka, Yassıhüyük, Çavlum, Türkmentokat, İmişehir, Akpınar, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Gümele, Doğankaya, Ağapınar ve Kalkanlı) 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan Odunpazarı Belediyesi, 650 dekar için Tarım ve Kredi Kooperatifi ile alım garantili anlaşma yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,

Kazım Kurt

kendierine ait olan tarlaların tarıma ve ekonomiye katkısını arttırmak için bir deneme yaptığını söyledi. Bu denemeyi de Tarım Kredi Kooperatifi ile iş birliğiyle yaptıklarını belirten Başkan Kurt, “Onların desteği ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız, farklı bir şeylerin yapılabildiğini ortaya koymak. Klasikleşmiş tarım ya da çiftçilik anlayışı yerine kamunun biraz daha az kâr amacı güden, ancak farklı boyutlarını ortaya koyabilen bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu yıl ilk deneme olduğu için çok ayrıntılı bir çalışma yapamadık. Önümüzdeki yıl örnek bir tarımsal faaliyet gerçekleştirmek amacıyla küçük birimlerde çok çeşitli ürünlerin üretilebileceğini göstermeye çalışan bir mantıkla hareket edeceğiz” diye konuştu.

‘GELİRİ YOKSUL VATANDAŞLARA’

Bu yıl 900 dönüme yakın bir alanı işlediklerini anlatan Kurt, önümüzdeki yıl rakamın bini geçeceğini tahmin ettiğini söyledi. “Bu alanlarda üretilen ürünlerin gelirini bu tarlaların gerçek sahibi olan köylere hizmet etmek için kullanacağız. Örneğin, Kalkanlı Köyü’nden bize intikal eden tarlalardan elde edilen geliri Kalkanlı Köyü’ne harcamanın yolunu bulacağız. Buralarda üretilenleri de Halk Market ve Aşevi aracılığı ile yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz” diyen Kurt, örnek işleri hep beraber geliştirmek istediklerini belirtti.

‘VERİM AZ’

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli ise şu ifadeleri kullandı: “Yağmurlar geç kaldı. Nisan Mayıs aylarında olması gereken yağmurlar bu sene biraz daha geç yağarak, haziran ayına doğru kaydı. O yüzden ilk hasadı yapılması gereken arpa zamanında yağmur yağmadığı için verim yüzde 50 az. Özellikle arpada verim çok az.”