Of ve Hayrat'ta festival zamanı: 7. Yaz Kültür Şenliği yapılacak

Trabzon'un Of ve Hayrat ilçelerinde halkın dayanışmasıyla düzenlenen Yaz Kültür Şenliği'nin 7'ncisi bu yıl 10-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'un Of ve Hayrat ilçelerinde Of Folklor Derneği tarafından gelenek haline getirilen Yaz Kültür Şenliği'nin bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek.

Of Folklor Derneği tarafından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklaması ile Haluk Levent, İmera ve Cemal Berber gibi ünlü sanatçıların da yer alacağı 7. Yaz Kültür Sanat Şenliği’nin 10-11 Ağustos tarihlerinde düzenleneceği duyuruldu.

Of Folklor Derneği Sözcüsü İhsan Hacıbekaşoğlu, şenlikle birlikte sanatsal bir şölen sunmayı hedeflediklerini söyledi. Hacıbektaşoğlu, "Şenliğimiz, geçmişten gelen değerlerimize ilerici ve aydınlanmacı bir anlayışla sahip çıkarak, kentimizin kültür ve sanatını gelecek kuşaklara taşıma ve daha yaşanabilir bir dünya oluşturma amacını vurgulayan etkinliklerle dolu olacak" dedi.

Şenliklerde düzenlenecek etkinliklerde bölgenin geleneksel halk dansları ve müziklerinin yanı sıra, tiyatro gösterimleri ve ulusal ve yöresel sanatçıların performanslarına da yer verileceğini belirten Hacıbektaşoğlu, "Emeğin ve dayanışmanın değerini ön plana çıkaran görsel sergiler ve çeşitli sanat atölyeleri düzenleyerek katılımcılarımızla birlikte daha aydınlık bir geleceğe doğru adımlar atacağız" sözlerini kullandı.

Hacıbektaşoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada savaşların ve katliamların yaşandığı, çocukların bile acımasızca kurban edildiği bu dönemde, savaşları ve katliamları şiddetle kınıyor; tüm insanlığın barış içinde, özgür ve adil bir dünyada yaşamasını diliyoruz. Şenliğimizin bir amacı da türkülerimizle, kol kola oynayacağımız horonlarımızla sevgi, hoşgörü, barış ve adaleti tüm dünyaya duyurmaktır. Hemşerilerimizi bu büyük kültürel buluşmaya davet ediyor, birlik ve beraberlik içinde dayanışmanın gücünü bir kez daha hissetmeye çağırıyoruz.

Programımıza ulusal ve yerel düzeyde pek çok sanatçı dostumuz katılacak. Ayrıca, Of Folklor Derneği’nin içinden yetişmiş, bugün ulusal bazda tanınan arkadaşlarımız da doğdukları yeri unutmadan programımıza dahil oldular. Komşu ilçelerimizden sanatçı dostlarımız da emeklerini bizden esirgemeyip programa dahil oldular. İşin maddi yükünü taşıyan iş insanlarımıza da memleketlerinin aydınlık yüzüne sahip çıkarak sınırsız desteklerini sundukları için teşekkür ediyoruz. Of Folklor Derneği olarak, tüm katılımcılarımıza şimdiden teşekkür ediyor, 7. Yaz Kültür Sanat Şenliği’nde buluşmak üzere diyoruz."

Programda yer alacak sanatçılar, gruplar ve koroların isimleri şu şekilde:

Haluk Levent, İmera, Cemal Berber, Azmi Saral, Mesut Çakır, Grup Beri Of Folklor Derneği (THM Grubu), Özkan Meydan, Önder Gider, Ceyhun Şişmanoğlu, Deniz Küçükakyüz, Selçuk Bahtiyar, Doğa Pelin Saral Semih Saral, Seyfettin Çakıral, Cengiz Akyüz (TRAMED TRABZON), Cengiz Selimoğlu, Hızır Dinçer, Sinan Yılmaz, Adem Ekiz, Of Folklor Derneği Çocuk Korosu, Of Folklor Derneği Halk Oyunları Ekipleri.