Ofis çalışanları bu saatlerde daha çok hata yapıyor

İki yıl boyunca yaklaşık 800 ofis çalışanını gözlemleyen araştırmacılar, öğleden sonra hata yapma oranının arttığını belirledi. Bilim insanları, '"Hibrit çalışma verimliliği artırır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li araştırmacılar, ofis çalışanlarının en verimli olduğu saatleri inceledi. İki yıl boyunca yaklaşık 800 kişiyi gözlemleyen bilim insanları, öğleden sonra üretkenliğin düştüğünü ve hata yapma oranının arttığını belirledi. Özellikle cuma günleri aynı saatlerde, bilgisayar kullanımının etkinliğinde azalma ve yazım hatalarında artışlar dikkat çekti.

Texas A&M Üniversitesi epidemiyoloji bölümünden Taehyun Roh, "Çalışanların tamamladığı görev sayısının pazartesiden çarşambaya kadar istikrarlı biçimde arttığı, perşembe ve cuma günleriyse azaldığı görülen önceki çalışmalarla tutarlı bulgular elde ettik" dedi. 

'HİBRİT VEYA HAFTADA 4 GÜN ÇALIŞMA VERİMLİLİĞİ ARTIRIR'

İş yerinde verimliliğin artırılması için çalışanlara 'esneklik tanınması gerektiğini' bildiren araştırmacılar, makalelerinde şu ifadelere verdi: "Hibrit çalışma veya haftada 4 gün çalışma gibi esnek düzenlemeler, uzun bir iş haftasının olumsuz etkilerini hafifletebilir ve çalışanların verimliliğiyle refahını artırabilir. Örneğin işverenler, çalışanların cuma günleri evden çalışmasına veya tamamen izin yapmalarına izin vermeye daha açık olabilir." (DIŞ HABERLER)