Öğrenci Sendikası'ndan imza kampanyası: Dokuz Eylül’de hiçbir akademisyen görevinden alınmasın

Öğrenci Sendikası, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde belli kriterleri karşılamadıkları gerekçesiyle 4 akademisyenin görevine son verilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Öğrenci Sendikası, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde uygulamaya koyulan sistem gereği belli kriterleri sağlamayan akademisyenlerin görevine son verilmesine karşı imza kampanyası başlattı. Fen Fakültesi İstatistik ve Matematik bölümlerinden öğretim üyelerinin yeniden atamalarının yapılmaması kararının öğrenci ve akademisyenleri olumsuz etkileyeceğini belirten Öğrenci Sendikası, fakültenin niteliğinin düşeceğini de vurguladı.

Öğrenci Sendikası üyeleri Fen Fakültesi kantininde öğretim üyelerinin işlerinden edilmesiyle sonuçlanan süreç hakkında öğrencilere bilgi verdi.

'HİÇBİR AKADEMİSYEN GÖREVİNDEN ALINMASIN, MAĞDUR AKADEMİSYENLER GÖREVİNE İADE EDİLSİN'

Kampanyanın imza metninde şu ifadelere yer verildi;

"Akademisyenlerin işsiz kalması, 'ücretsiz izin' kullanmaya itilmesi, akademisyen başına düşen ders sayısının artması ve öğrencilerin danışman sorunu yaşaması kabul edileme. Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimini bu karardan vazgeçmeye çağırıyor, taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz:

1-) Bu karar vesilesiyle hiçbir akademisyen görevinden alınmasın, mağdur olan akademisyenler görevine iade edilsin.

2-) Mevzubahis kriter listesi gerçekçi, fakülte dinamiğine uygun ve nitelik esaslı bir revizyona giderek bölümlerin onayına sunulsun." (DUVAR)