Öğretmenin öğrenciyi taciz davası: 'Mesajla tehdit etti'

Konya'da coğrafya öğretmeni M.K.’nin öğrencisine istismarda bulunduğu iddiası üzerine açılan soruşturma kapsamında öğretmen tutuklandı. M.K., mahkemede iddiaları reddetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisi B.D., 18 Nisan günü ailesine, öğretmeni M.K.'nin ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğunu ve fiziksel tacize uğradığını iddia etti.

Bunun üzerine ailesi, öğretmen M.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANIP, AÇIĞA ALINDI

Suç duyurusunun ardından gözaltına alınan M.K., suçlamaları kabul etmedi. M.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturma kapsamında da açığa alındı

M.K. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz’ suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılanmasına başlanan M.K., mahkemedeki savunmasında, 33 yıldır öğretmen olduğunu ve B.D.’nin de öğrencisi olduğunu belirtti. M.K., “Ben kumpasa geldim. Okul koridorunda ve arabada mağdura hiç temas etmedim. Ben bu olaydan sonra psikiyatri servisine yönlendirildim. Antidepresan ilaçları kullanıyorum. Sosyal medya üzerinden yazdığım mesajları kabul ediyorum; ancak yineleyerek mesajların kırpıldığını ifade ediyorum’’ dedi.

‘FİTRE AMAÇLI BİN TL PARA KOYDUM’

Öğrencinin kalem kutusuna parayı fitre amaçlı koyduğunu belirten M.K., “Ramazan ayının son haftası kalem kutusuna fitre amaçlı bin TL para koydum. Kantin önünde gördüğüm diğer öğrencilere de gerektiğinde yardım yapan bir öğretmendim. Babasının durumunun iyi olduğunu biliyorum ancak babası Adana'da yaşıyordu, ailesiyle pek ilgilenmiyordu. Bunu bana mağdur söylediği için yardım etmek istedim. Hediye olayında mağdur yanıma gelerek, ‘Bunu bana arkadaşım hediye aldı. Ben bunu bu şekilde eve götüremem. Sizin aldığınızı söyleyebilir miyim?’ dedi. Ben mağdura hediye almadım” diye konuştu.

‘OKUL KORİDORUNDA TEMAS ETMEDİM’

M.K, okulda B.D.’ye elle temasta bulunduğu iddiası için ise “Ben asla okul koridorunda mağdura temas etmedim" dedi ve iddiaları reddetti.

Öğrenci B.D. de mahkemedeki savunmasında, M.K.’nin ilk sıralar öğretmeni gibi davrandığını, sonra ise davranışlarının değiştiğini belirtti.

B.D.’nin annesi N.D. de öğretmen M.K.’den şikayetçi olduğunu belirterek, ’Büyük kızımın söylemesi üzerine olaydan haberim oldu, ertesi gün avukata gittim. Şikayetten önce ‘Aldığın görüntü kayıtlarını sil’ şeklinde tehditvari mesajların, kızımın telefonuna geldiğini gördüm. Şikayetten sonra da 'Şikayeti geri al. Kiminle yaptın şikayeti, bana cevap vermelisin?' şeklinde mesajları gördüm. Benim kızımın sevgilisi yoktur. Benim kendi aracım da vardır. Kızım bana ilk ‘Öğretmenim bırakabilir’ dediğinde ben ‘Yok olmaz’ demiştim. Daha sonra tekrar arayıp ‘Arkadaşım da var’ diye ısrar edince, öğretmenin bırakacağından haberim vardı, sanıktan şikayetçiyim" dedi.

‘KIZ ÖĞRENCİLERE DAHA SAMİMİ DAVRANIYOR’

Öğretmen M.K.’nin eşi F.K. de mahkemede tanık olarak dinlendi. F.K., eşinin böyle bir şey yapmış olamayacağını söyledi.

 

Tanık olarak dinlenen B.D.’nin sınıf arkadaşı T.Ç., “Ben olayları B.D.'nin anlattığı kadarıyla biliyorum. M.K.'nın arkadaşım B.D.'ye birçok kez iltifat ettiğini gördüm. Başörtüsünü düzeltip, okşar gibi yapıyordu. Başka bir temasını görmedim. Mağduru evine bıraktığını ben bizzat görmedim, ama arkadaşımdan duydum. Sanık okulda erkek öğrencilere karşı 'Ben sizi sevmiyorum' şeklinde sözler söyleyerek mesafeli davranıyordu. Kız öğrencilere karşı oldukça sevecen, bize karşı da samimiydi, ancak B.D.'ye karşı ayrı bir samimiyeti vardı" diye konuştu.

B.D.'nin ablası Ş.D. ise "Kardeşim bir gün ağlamaklı olarak yanıma geldi. Ne olduğunu sordum. Bana telefonunu gösterdi ve ben mesajları görünce şok oldum. Daha sonra hemen annemin yanına giderek durumu anlattım, uygunsuz içerikli mesajlar vardı. M.K'nın, kardeşimi okuldaki erkek arkadaşlarından kıskandığını kardeşim vasıtasıyla biliyorum. Samimi davrandığını biliyorum, ben her şeyi o gün öğrendim" dedi.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenilmesinin ardından tutuklu yargılanan M.K.'nin tutukluluk haline devam kararı vererek duruşmayı erteledi.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler konya öğretmen taciz