Oğuz Kaan Salıcı'dan kurultay çağrısı: 'CHP şahsım partisi değildir'

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, kurultay öncesi delegelere çağrı yaptı: "CHP şahsım partisi değildir, örgütten gelen siyasetçilerin önünü açalım."

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, eylül ayının ilk haftasında yapılacak Tüzük Kurultayı'na ilişkin açıklamasında, "Kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki, altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım" uyarısında bulundu. CHP'nin tek sahibinin örgütü olduğunu belirten Salıcı, "Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. 'Şahsım' partisi değildir" dedi.

Salıcı'nın, kurultay delegelerine, "örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açma" çağrısı yapması dikkat çekti. "Seçim veya atama yoluyla göreve gelen hiç kimse örgütten üstün değildir" değerlendirmesinde bulunan Salıcı, CHP'de ön seçimin esas olduğunu vurgulayarak, "Ön seçimi sakatlayan ya da öteleyen yaklaşımlara asla müsamaha gösterilmemelidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden, eylül ayının ilk haftasında toplanması planlanan Tüzük Kurultayı'na ilişkin dikkati çeken bir açıklama geldi. İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, kurultay delegelerine ve yurttaşlara yönelik açıklamasında, CHP'nin, kişilerin vesayeti altında esir alınan siyasi partilerden olmadığını kaydederek, "örgüt" vurgusu yaptı. "CHP'nin tek sahibi örgütüdür" diyen Salıcı, "Partimiz, bir üye-örgüt-program partisidir. 'Şahsım' partisi değildir" ifadelerini kullandı.

'ÖRGÜTTEN GELEN SİYASETÇİLERİN ÖNÜNÜ AÇALIM'

Salıcı, kurultay delegelerine çağrı yaparak, "Tüm yol arkadaşlarıma; parti içi demokrasiyi güçlendirecek, örgütümüzü dirençli kılacak, partilimizin hukukunu koruyacak, örgütten yetişen yeni siyasetçilerin önünü açacak, şeffaflık ve katılımcılık ilkelerine bağlı bütün tüzük önergelerini desteklemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

'6 YILDA BİR TÜZÜK DEĞİŞTİRMEYELİM'

2012 ve 2018 yıllarında tüzük değişikliği yapıldığını hatırlatan Salıcı, "Nihayetinde ilerici, çağdaş, sürekliliği olan ve darbe ürünü Siyasi Partiler Kanunu'nu aşan kalıcı bir tüzük hazırlayalım ki, altı yılda bir değiştirmek zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı.

Salıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde üyeler örgütü, örgüt de liderliği ve siyasi programı belirler" diyerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütün üzerinde hiçbir bir güç yoktur. Seçim veya atama yoluyla göreve gelen hiç kimse örgütten üstün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

'CHP'DE ÖN SEÇİM ESASTIR'

Açıklamasında, ön seçimin önemine de vurgu yapan Salıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde son sözü parti örgütü söyler. Kamuoyunda yapılan demokratik tartışmalardan beslenilir; çıkar odaklarına ve kanaat teknisyenlerine teslim olunmaz" ifadelerini kullanarak, "CHP'de ön seçim esastır. Ön seçim adayları belirlemekle kalmaz, aynı zamanda partiyi bir arada tutar. Ön seçimi sakatlayan ya da öteleyen yaklaşımlara asla müsamaha gösterilmemelidir" uyarısı yaptı.

(SOSYAL MEDYA)