ÖHD'li avukatlar tahliye edildi: Halkın avukatı olmaya devam edeceğiz

25 Nisan'da gözaltına alınarak tutuklanan ÖHD üyesi avukatlar tahliye edildi. Tahliyelerinin ardından konuşan avukatlar, “Avukatlığımıza dahi tahammülleri olmadı. Biz mesleğimizi yapacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 Nisan'da 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci, siyasetçi, avukat ve sanatçıların bulunduğu yüzlerce kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) önceki dönem Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Özüm Vurgun ile dernek üyeleri avukatlar Burhan Arta, Serhat Hezer ve Şerzan Yelboğa'nın aylık tutukluluk incelemesinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine karar verildi. Tahliye edilen avukatları, Diyarbakır Cezaevi önünde aileleri, yakınları ve avukat arkadaşları çiçeklerle karşıladı.

‘İŞİMİZİ YAPACAĞIZ’

Avukat Burhan Arta, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, ÖHD, Diyarbakır Barosu, avukat meslektaşları ve kendilerine destek olan yurttaşlara teşekkür etti. “O destek, o coşku sayesinde tutukluluk süremizin nasıl geçtiğini bilmiyoruz” diyen Arta şöyle devam etti: “İktidar Kürtleri, muhalifleri, bütün kurum ve kuruluşları kriminalize etme çabasındadır. Biz avukatlık yaptık, başka bir şey yapmadık. Avukatlığımıza dahi tahammülleri olmadı. Biz kendi mesleğimizi, işimizi yapacağız. Halkımızın avukatı olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘BASKI VE TECRİDİ BİREBİR GÖRDÜK’

Operasyonları, “Siyasi bir güruhun seçim PR’ı” olarak değerlendiren Özüm Vurgun ise, “Savunmanın gücünü, avukatlığın gücünü, mesleğimizi nasıl yapacağımızı bizlere kendilerince göstermeye çalıştılar ama biz onların kendi itaatkar avukatları olmayacağız. Bizler, kendi özgür avukatlığımızı, halkın avukatlığını yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Tutuklu bulundukları süreyi moralli ve iyi bir şekilde geçirdiklerini belirten Vurgun, “Bir avukat , bir hak savunucusu olarak cezaevi içerisini görmek kesinlikle gözlem açısında çok iyi oldu. Sistemin yaratmış olduğu baskı ve tecridi kendi gözlerimizle birebir gördük. Savunmamızı, savunma alanlarımızı, avukatlık pratiğimizi daha çok geliştirerek ve tepkilerimizi daha çok büyüterek dışarı çıktık. Onlar istediği kadar bizleri yıldırmaya çalışsınlar. Biz ÖHD olarak hiçbir zaman bu pratikten vazgeçmeyeceğiz. Özgür bir şekilde halkın avukatlığını yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.