Okan Buruk'tan iddialara cevap: 'İstifa' ve 'kriz' açıklaması
Lider Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve Fenerbahçe'yle puan farkı 4'e indi. Teknik direktör Okan Buruk, kendisi e takımı hakkındaki iddialar üzerine açıklama yaptı.
DUVAR - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turunda veda eden ve Süper Lig'de oynadığı son maçlarda sergilediği futbol nedeniyle sert eleştirilere maruz kalan takımı hakkındaki iddialara yanıt verdi.
'NEFES ALACAK HALİMİZ YOK'
TV100'e açıklama yapan deneyimli antrenör, "Galatasaray olarak son dönemdeki durgunluğumuzu türlü türlü sebeplere bağlıyorlar. Neymiş, futbolcuların gece hayatı varmış. Son bir ayda 9-10 maç oynadık. Bu süreçte ben ve oğlum da hep Florya'da kaldık. Ne benim, ne de futbolcuların nefes alacak hali bile yok. Geçen sezon da herkes aynı şekilde yaşıyordu" dedi.
'KRİZDE DEĞİLİZ'
Okan Buruk, "Kazanınca ses çıkmaz ama kötü sonuç alınınca her kafadan bir ses çıkar. Krizde falan değiliz. Üzerimizde yoğun bir dönemden geçmenin yıpranmışlığı var. Ocak'tan beri 17 maç oynayınca yorulduk. Mental açıdan hırpalandık. Sakatlıklar arka arkaya yaşandı" ifadelerini kullandı.
'EN ZOR SÜRECİ ATLATTIK'
51 yaşındaki teknik direktör, "Artık tek maç haftalarına geldik. Çok maç oynamaktan doğru dürüst taktik idmanı yapamıyorduk. Artık taktik çalışma fırsatını daha fazla bulacağız. Yeni gelenler uyum sağlama fırsatı bulamadı, onlarla kaynaşacağız. Kısacası en zor süreci atlattık" mesajını verdi.