Olaylı derbi: PFDK Fenerbahçe'ye ceza yağdırdı

Olaylı Galatasaray derbisine ilişkin tartışmalar sürerken PFDK Fenerbahçe'ye ceza yağdırdı. Başkan Ali Koç 90 gün hak mahrumiyeti; futbolcu, yönetici ve görevliler milyonlarca lira cezaya çarptırıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yenip şampiyonluk hesaplarını değiştirdiği derbi ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili  yönetici, futbolcu ve görevliler ağır cezalara çarptırıldı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verdi.

Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Selahattin Baki'ye de 32 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası verildi.

Kurul Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş'a 5, İrfan Can Eğribayat'a 3 ve Jayden Oosterwolde'ye 1 maç men cezası verdi. PFDK, İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'a da 1 yıl 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurdu.

PFDK ayrıca Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'ya da 21 gün hak mahrumiyeti ve 500 bin lira para cezası, Kayserisporlu futbolcu Duckens Nazon'a da 2 maç men ve 26 bin lira para cezası verdi.

Fenerbahçe'ye 1 milyon 949 bin 500, Galatasaray'a 520 bin, Beşiktaş'a 489 bin, Konyaspor'a 192 bin, MKE Ankaragücü, Gaziantep FK, Başakşehir ve Kayserispor'a 112'şer bin, Pendikspor'a ise 80 bin lira para cezası verildiğini duyurdu.

(SPOR SERVİSİ)