Olaylı Göztepe-Fenerbahçe maçı: İzmir'de 2 polis müdürü görevden alındı

Göztepe - Fenerbahçe maçında sahaya giren Ali Koç'un yere düşürüldüğü olaylar nedeniyle İzmir Emniyeti Spor Şube Müdürü ve Spordan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 2. haftasında İzmir'deki Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle İzmir Emniyeti'nde görevli 2 polis müdürü koltuğundan oldu.

Maçta yaşanan olayların ardından hazırlanan müfettiş raporuyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü ve Spordan Sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı, görevden alındı. 

Önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "spor güvenliği" ile ilgili bir toplantı yapmıştı. İzmir Emniyeti Spor Şube Müdürü ve Spordan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı bu toplantıya katılmamıştı. 

ALİ KOÇ 'SPOR ŞUBE MÜDÜRÜ YALAN SÖYLÜYOR, ŞİKAYETÇİYİM' DEMİŞTİ

Saldırının ardından ortaya atılan iddialara ilişkin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklama yapmış ve İzmir Emniyeti Spor Şube Müdürü'nü suçlamıştı: "Emniyet taraftarları neden bekletti ve daha önce stada neden getirmedi? Önce bize dendi ki ‘Sizin taraftarlarınız geç geldi.’ İnceledik ve öyle olmadığını gördük. Futbolda stat olayları vardır, bunu bir yere koyalım ama bizim kabul etmediğimiz, kabul etmeyeceğimiz ve sonuna kadar üstüne gideceğimiz olay orada emniyetimizin tutumudur...

Bu kişiyi yaka paça aldılar ve sonra içeride az önce bahsettiğim Emniyet Müdürü görüntüleri biz de var. Kelepçeleri çıkarıyor, arkadaşı bırakıyor. Arkadaş tişörtünü değiştiriyor ve maçın geri kalanını locada izliyor. Şu an kimle izlediğini size söylemeyeceğim. O da sizi hayret ettirecektir. Biz, tabii bunları bilmiyoruz. Maç bitiyor, biz diyoruz ki hukuki işlemleri İstanbul’dan yapacağız. ‘Adamı ne yaptınız, gözaltına aldık. İşlem yaptık’ diyor. Bu seferki Spor Şube Müdürü. Ondan da şikayetçi oldum. Evrak istiyoruz, avukatımıza ‘savcıdan isteyin’ diyorlar. Biz 40 küsur maç yapıyoruz. 20-25 deplasmana gidiyoruz. Bir statta olay olduğu zaman statta işlem yapılır. Bu arkadaşı ne gözaltına almışlar, ne de hiçbir işlem yapmışlar.

'SALDIRGAN POLİSLE TOKALAŞARAK STATTAN AYRILMIŞ'

Devleti temsil eden Spor Şube Müdürü gözümüzün içine bakıp yalan söylüyor. ‘İşlem yaptık, gözaltına aldık’ diyor. Biz gözaltına alındığını zannediyoruz, stattan ayrılırken adamı sahada görüyoruz. Geri dönüyoruz. Hani gözaltına almıştın?’ ‘Bu esnaf kaçacak göçecek yeri yok. Sonra gözaltına alacağız.’ Sen bize gözaltına aldım, işlem yaptın demedin mi? Evrakı savcıdan al demedin mi? Dolayısıyla biz kafile olarak geri dönüyoruz. Nezarethaneye iniyoruz. Ne bir işlem yapılmış, ne orada biri var.

Sonra bir gazeteci sorumluluk ve gazeteci refleksi ile bu kişiyi takip ediyor. Ve bu kişi garajdan polislere tokalaşarak arabaya binip, stattan ayrılıyor. Bu başka bir takıma yapılsaydı böyle mi ele alacaktınız. Birileri size bunu bırakın diye talimat mı verdi? Bunun cevaplarını öyle ya da böyle alacağız. Bizim elimizde çok kuvvetli belgeler ve bilgiler var."

(HABER MERKEZİ)