Öldürülen öğretim üyesi Aylin Sözer toprağa verildi

Maltepe'de evinde Kemal Ayyıldız tarafından katledilen akademisyen Aylin Sözer toprağa toprağa verildi.

Sözer'in kız kardeşi Nilay Sözer, tabutun başına kırmızı bir tülbent serdi. Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe'deki evinde öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in cenazesi toprağa verildi. 

Aylin Sözer'in, dün akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumundan alınarak Kartal Soğanlık'taki gasilhaneye götürülen cenazesi, Maltepe'deki Gülsuyu Mezarlığı içinde yer alan camiye getirildi. Camide, Aylin Sözer'in babası Ayhan, annesi Safiye ve kız kardeşi Nilay Sözer, tabutun başında taziyeleri kabul etti. 

'İYİLİK MELEĞİMİZ SENİ UNUTMAYACAĞIZ'

Tabutun önüne "İyilik Meleğimiz seni unutmayacağız" yazısının bulunduğu Aylin Sözer'in fotoğrafı konuldu. Aylin Sözer'in kız kardeşi Nilay Sözer, tabutun başına kırmızı bir tülbent serdi. Burada Aylin Sözer için cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine ailenin yanın sıra Söz'in öğrencileri ve yakınları da katıldı. Aylin Sözer'in cenazesi, Gülsuyu Mezarlığı'na defnedildi.

 

NE OLMUŞTU?

İAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer, Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı Barış Apartmanı'ndaki evinde, 29 Aralık'ta Kemal Ayyıldız tarafnıdan boğazı kesilerek öldürüldü. Daha sonra evi yakmaya çalışan Ayyıldız yakalandıktan sonra "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan tutuklandı. (AA)