'Olmayan ülke' viral oldu

Bir 'şaka' olarak başlayan "Avrupa’da yeni bir ülke doğdu" iddiası, internette viral oldu, Twitter’da ilk 5 trend arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Gaspardo" adlı Fransız bir Twitter hesabının 30 Ekim’de yaptığı paylaşımla, İspanya ve Portekiz sınırında Listenbourg adlı bir ülke olduğunu ileri sürmesi fenomene dönüştü. İlk etapta amaç ABD’deki düşük olduğu iddia edilen coğrafya seviyesini karikatürize etmek olarak belirtilse de bu ‘şaka’ sadece iki günde binlerce Fransız internet kullanıcısı arasında hızla yayılarak Listenbourg’u bir efsane haline getirdi. Listenbourg etiketi Twitter’da ilk 5 trend arasına girdi ve “yeni kurulan ülkenin” kendi sahte Wikipedia sayfası bile oluşturuldu.


Fakat çevrimiçi ansiklopedi yetkilileri sayfayı kısa sürede askıya aldı. Fakat Fransa’da hızla yayılan fenomene Atlantik’in diğer tarafında ilgi gösterilmedi. Buna rağmen kullanıcılar Listenbourg için bir milli marş besteledi, şehirler yarattı, hayali hükümetin farklı bakanlıkları için "resmi hesaplar" oluşturdu. Listenbourg’un 59 milyon nüfusa sahip olduğu, 31 Ekim 2022’den beri de Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve NATO üyesi olduğu ileri sürüldü.


Konu, bir dizi ünlü markanın da ilgisini çekti.

Amazon Prime yayın platformu, 'Listenbourg'da uygulanacak bir özelliği paylaştı. Fransız telekomünikasyon şirketi Free de söz konusu ülkede yeni bir internet ve telefon hizmeti sunduğunu bildirdi.

Bununla birlikte Fransa'nın La Clusaz kenti de Listenbourg'un 'Osatri' kentini 'kardeş şehir' ilan etti. (HABER MERKEZİ)