Önce yan binanın yıkımı zarar verdi sonra da deprem: Ya ölseydik?

Elazığ'daki Fecir Apartmanı'nın kolonları, yanındaki binanın yıkımı sırasında zarar gördü. Apartmanda yaşayanlar yıkım firması ile davalık olurken 16 Ekim'deki depremle bina ağır hasarlıya döndü.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ’ın Sanayi Mahallesi’ndeki Fecir Apartmanı'nda yaşayanlar, hem daha önceki yıkım çalışması sırasında hem de son depremle apartmanlarının ağır hasar aldığını belirterek mağdur olduklarını belirtiyor.

Geçtiğimiz aylarda Fecir Apartmanı'nın kolonları, yan taraftaki binanın yıkımı sırasında zarar gördü. Bunun üzerine apartmanda yaşayanlar, bilirkişi raporu için müracaat etti ve raporla yıkım esnasında binaya zarar verildiği ortaya konuldu. Raporla birlikte apartmanda yaşayanlar, yıkım firmasına dava açtı. Ancak Fecir Apartmanı, 16 Ekim’de meydana gelen depremde de hasar gördü. Ağır hasarlıya dönen binanda yaşayanlar, yıkım firması ve İl Özel İdaresi'ni sorumlu tutarak tepki gösterdi.

'DEPREM BİRKAÇ SANİYE DAHA SÜRSEYDİ ŞİMDİ ENKAZIN ALTINDAYDIK'

Apartmanda yaşayanlar, mağduriyetlerine biz çözüm üretilmesini bekleyerek "Aylardır can güvenliğimiz yok, kimsenin ilgilendiği de yok. Kiralar yüksek, bir yere çıkamıyoruz. Ne yapacağız biz?" diye sordu. 

Fecir Apartmanı'nda yaşayanlardan Yunus Fırat, konuyla ilgili şunları söyledi: "Biz evde otururken habersiz bir şekilde yanımızdaki ağır hasarlı binanın yıkımı başlamış. Binanın sallandığını hissettik, deprem olduğunu zannedip aşağıya indik. Aşağı inince anladık ki, yanımızda bulunan binanın yıkımı sırasında bizim apartmanımızın kolonları kırılmış. Bu olaydan muzdarip olduğumuz için gereken yerlere başvurumuzu yaptık ama sonuçsuz kaldı. Elazığ milletvekilleri de dâhil olmak üzere durumu herkese bildirdik. Biz bir yıldır kolonları ve kirişleri kırık binada oturuyoruz. Çevre Şehircilik,  AFAD,  İl özel İdare ve Elazığ milletvekilleriyle defalarca görüşmemize rağmen binayı boşaltma emri gelmedi. Şimdi deprem oldu. Ya altında kalsaydık? Kim sorumlu tutulacaktı?" dedi.

Evlerinin Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetindeki depremden sonra ağır hasar aldığını ifade eden Fırat, yan binadaki yıkım çalışmalarının bu ağır hasarda etkili olduğunu söyledi. Fırat sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz aylar önceki yıkım çalışmasında hasar alan binamızın hakkını savunmaya çalışırken şimdi evsiz kaldık. Bu zamanda kiraya nasıl çıkalım? İlk başta yaşanan mağduriyetimiz giderilse idi bugün bu durumda olmayacaktık .Evimize hasar verenler sorumluluk almadı. Yıkım firmasının binamıza verdiği zarar yüzünden evimiz ağır hasar aldı. Bu deprem birkaç saniye daha devam etseydi bugün biz enkazın altındaydık. Mağduriyetimizin giderilmesini ve sorumluların gerekli cezayı almasını istiyoruz."