Önder Aksakal: Sokak hayvanları sorununun çözümü itlaf etmek olmamalı

Meclis'te konuşan DSP lideri Önder Aksakal, "Sokak hayvanları sorununu çözmenin yolu itlaf etmek olmamalıdır. Yaşlı da olsa onları uyutarak kontrol etmenin öldürmekle eş değer olduğu aşikardır" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada sokak hayvanları konusunu gündeme getirdi. Aksakal, sokak hayvanlarının itlaf edilmesinin doğru bir çözüm olmadığını vurguladı ve bu hayvanların uyutulmasının öldürmekle eşdeğer olduğunu belirtti.

Aksakal, konuşmasında şunları söyledi:

"Esasen sadece bugünün değil, her dönemin sorunu olan başıboş sokak hayvanları meselesi gündemin en önemli konusu haline getirilmiştir. Özellikle başıboş köpeklerin ve hatta sahipli yırtıcı cinslerinin saldırılarına maruz kalan insanlarımızın penceresinden olayı değerlendirmek zorundayız. Ancak inancımızın temeli şudur ki, vaki sorunu çözmenin yolu bu hayvanları itlaf etmek de olmamalıdır. Yaşlı da olsa onları uyutarak kontrol etmenin öldürmekle eş değer olduğu aşikârdır.

Toplumsal düzenin oluşturulması, kurgulanması ve kontrolü elbette devletin birinci görevi ve sorumluluğudur. Dolayısıyla hiçbir şey başıboş bırakılmamalıdır, buna kedi ve köpekler de dahildir.

Genlerinde saldırganlık özelliği de olan hayvanların ivedilikle bakımevlerine toplanması, derhal kısırlaştırılması, her birine kimlik numarası verilerek kayıt altına alınması, sahiplenecek insanlara da özel taahhütler kapsamında verildikten sonra periyodik takiplerinin yapılması en geçerli yol olacaktır."

Etiketler Önder Aksakal dsp