ORÇEV: Perşembe Yaylası'na dokunma

Perşembe Yaylası'nı tehdit eden maden için olumsuz karar veren Mera Kurulu’nun raporunun değiştirilmesine tepki gösteren Ordu Çevre Derneği, "Kimler, kimler için değişiklik istedi, açıklanmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Aybastı Perşembe Yaylası’nı tehdit eden maden için olumsuz karar veren Mera Kurulu’nun raporunun değiştirilmesine ve Akkuş’ta turizm bölgesinin turizm bölgesi özelliğinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

ORÇEV açıklamasında, Ordu’nun yüzde 74’ünün maden alanı olarak ruhsatlandırıldığını belirterek, “İlimiz yok ediliyor, yaşanmaz hale getiriliyor. Ormanlar, meralar, yaylalar, tarım arazilerinde mantar gibi maden ruhsatları patlıyor. Geleceğimiz tehdit altında. En son Aybastı Perşembe Yaylası’ndaki maden için Mera Kurulu’nun olumsuz raporu yeniden değerlendirilerek olumlu rapor haline getirilmesi, Akkuş ilçemizde Argan Yaylası’nın Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle 'turizm alanı' kapsamından çıkarılması da göstermektedir ki, güvencemiz yurttaşlar olarak kendimiziz” denildi.

Ordu'nun her tarafındaki ekolojik yıkıma, talana, yağmaya karşı mücadele ettikleri vurgulanan açıklamada, “ORÇEV olarak ilimizin her bir köşesindeki ekolojik yıkıma, talana, yağmaya karşı müdahale etmeye çalışıyoruz. Saldırı o kadar çok ki, dayanışmayı ve birlikteliği büyütmek zorundayız. Bu kapsamda Perşembe Yaylası için Mera Kurulu’nun maden için verdiği 'olumsuz karar' varken şirketin talebi üzerine yeniden yapılan değerlendirme sonucu olumlu karar vermesi ve Akkuş’taki turizm alanının iptali nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Kurul kararının değiştirilmesi, turizm alanının iptal edilmesi kabul edilemez. Kimler, kimler için değişiklik istedi, açıklanmalı. Dernek olarak Aybastı Perşembe Yaylası’nı ve Akkuş Argan Yaylası’nı talan ettirmemek için her yolu deneyeceğiz” denildi.