Ordu'da sel: 2 iş yeri ve 10 evi su bastı

 Ordu'da kuvvetli yağış sele neden oldu. İlçede ev ve işyerlerini su bastı, heyelanlar meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'da gece başlayan şiddetli yağış nedeniyle dere taştı. Taşkın nedeniyle ilçenin bazı bölgelerinde ev ve işyerlerini su bastı, heyelanlar meydana geldi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Tedbirlerimizi daha önceden almıştık. Şu anda burada yağış nedeniyle kapanan menfezler ve yollar var. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor" dedi. 

Fatsa ilçesinde gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağmurda Ilıca Deresi'nin taşması sonucu ilçede bazı yollarda ve tarım arazilerinde heyelanlar yaşanırken 2 iş yeri ile 10 evi su bastı. İhbarla bölgeye Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, çalışma başlattı.

Yağış öncesi alınan önlemlerin işe yaradığını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Yağış biraz daha devam etse; büyük bir tehlike, felaket olabilirdi. 2016 yılında yine bu bölgede, yaşadığımız sel afeti aklımızda. Onun için tedbirlerimizi daha önceden almıştık. Şu anda burada yağış nedeniyle kapanan menfezler ve yollar var. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Şu an için mağdur veya sıkıntılı bir yerimiz yok" dedi.(HABER MERKEZİ)