Ordu’da taş ocağını mahkeme durdurdu

Ulubey Eymür Mahallesi’nde Altınordu Belediyesi tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı mahalle halkı ve Ordu Çevre Derneği’nin açtığı davada “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.

Eymür halkının taş ocağına karşı yaptığı eylemden bir afiş.
Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

ORDU - Ordu Altınordu Belediyesi tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı çıkartarak Ulubey ilçesinde yapılmak istenen taş ocağı için başlayan süreci mahkeme durdurdu.

Ordu Çevre Derneği’nin bugün yaptığı açıklamada “Eymür halkının tarım arazileri ve su kaynakları kurtuldu” dendi.

MAHKEME: TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR DOĞURACAK

Yapılan açıklamada bilirkişi heyeti raporuna da yer verilerek, “Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti raporu bölgenin ayrıntılı incelemesini yapmıştı. Hem tarım arazileri hem su kaynakları belirtilmişti. Ayrıca heyelan bölgesi olduğundan yaşanacak tehlikelere de dikkat çekilmişti. Mahkeme heyeti bunlara dikkat ederek ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi” ifadeleri kullanıldı. Mahkemenin karar gerekçesinde “ÇED gerekli değildir” kararının önemli çevresel etkiler yaratacağı, sahadaki canlı ve bitki çeşitliliğinin, hayvancılık ve arıcılık gibi faaliyetlerin olumsuz etkileneceği gibi sebepler yer aldı. Mahkeme, taş ocağının açılması halinde telafisi güç zararlar doğuracağından itiraz yolunu kapatarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.