'Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok' 2021'in en çok hasılat yapan filmi oldu

“Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok” filmi rekor kırmaya devam ediyor. Film, bu kez globalde 1.05 milyar dolarlık hasılata ulaşarak pandemi döneminde 1 milyar dolar barajını aşan ilk film oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Örümcek Adam serisinin son olarak izleyicilerle buluşan filmi “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok”, vizyona girdiği 10 gün içerisinde 1 milyar barajını aşarak küresel çapta 1.05 milyar dolarlık hasılata ulaştı. Böylece film, pandemi döneminde 1 milyar dolar barajını aşan ilk film oldu.

Fil'm Hafızası'nın aktardığına göre, “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok”, ABD’de cuma gününü 405,5 milyon dolarlık yurt içi bilet satışlarıyla bitirdi ve böylece Sony Pictures‘ın yerelde tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanına erişti. Önceki rekor ise 404,5 milyon dolarlık hasılat yapan 2017 yapımı macera filmi “Jumanji: Welcome to the Jungle” ile elde edilmişti. 

2021 YILININ EN ÇOK HASILATA ULAŞAN FİLMİ

Yapımcılığını Disney ve Sony'nin üstlendiği “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok”, vizyona ilk girdiğinde de pandemi dönemi öncesindekine benzer bir rekor kırmıştı. Film, aynı zamanda 2021 yılının da en çok hasılata ulaşan filmi oldu.

MARVEL VE SONY, GİŞE BAŞARISINI OSCAR'DA DA GÖSTERMEK İSTİYOR

Geçtiğimiz gün Hollywood Reporter‘ın yaptığı bir röportaja göre Sony’nin başkanı Tom Rothman ve Marvel stüdyolarından Kevin Feige, filmin Oscar’da En İyi Film Ödülü‘nü hak ettiğini belirtti. 

Filmin yönetmen koltuğunda daha önce serinin birçok bölümünü de yöneten Jon Watts oturdu. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch gibi isimler yer alıyor.