ÖSYM Başkanı Ersoy'dan YKS açıklaması: Hukuki süreç başlattık

ÖSYM Başkanı, 3 milyonu aşkın üniversite adayının ter döktüğü YKS'de soruların sızdırıldığı iddiaların yanıt verdi: dezenformasyon amaçlı paylaşımlar ve haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldı...

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi'nin (YDT) de yapılmasıyla tamamlandı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy sınava yönelik iddialara cevap verdi.

ÖSYM Başkanı Ersoy, sosyal medya hesabından YKS ile ilgili yaptığı açıklamada, "3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS'nin bugün yapılan ikinci bölümünde yer alan soruların sınavdan önce bir hesap tarafından paylaşıldığı iddia edilmiş, iddianın doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. 

“AYK 2024 Sızdırılan Sorular” başlığıyla açılan Telegram hesabı önce “Gençler tüm AYT sorularının soru ve cevaplarıyla birlikte sadece fiyatı 3 bin TL. Eğer sınavda başarı göstermek istiyorsan aşağıdaki linkten ulaş” çağrısı yaptı. Ardından ücretsiz olarak 24 soru paylaştı.

Telegram hesabından yayınlanan hiçbir soru AYT’de çıkmadı. EGM Siber Suçlar ise adayları dolandırmaya çalışan hesabı takibe aldı. 

(HABER MERKEZİ)