'Ötanazi kapsülü' kullanıma açılıyor: Tek düğmeyle birkaç saniyede öldürüyor...

Dr. Philip Nitschke'nin geliştirdiği 'Sarco' adlı ötanazi kapsülünün, önümüzdeki haftalarda İsviçre'de ilk kez kullanılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de geliştirilen 'ötanazi kapsülü'nün önümüzdeki haftalarda kullanıma açılacağı duyuruldu. 'Sarco' adlı kapsül ile hayatına son vermesi beklenen ilk hastanın, ülkeye giriş yaptığı belirtildi. Kendisini, 'yardımlı intihar uygulamalarının savunucusu' olarak niteleyen Sarco'nun yaratıcısı Dr. Philip Nitschke, kapsülün 'zehir olmadan çalıştığını' dile getirdi.

'Sarco' adlı kapsülü geliştiren Nitschke'nin anlattığına göre, ötanazi işlemi birkaç saniye içinde gerçekleşiyor. Ötanazi uygulamasını seçen hasta, kapsülün içerisine uzanıyor ve nitrojen gazının içeriye dolmasını tetiklemek için bir düğmeye basıyor. Nitschke'nin aktardığına göre, vücutta oksijen eksikliği (hipoksi) yaşanıyor ve yardımlı intihar uygulaması birkaç saniye içerisinde tamamlanıyor. Hasta ilk önce hipoksi nedeniyle bilincini kaybediyor ve ardından 30 saniye içinde yaşamını yitiriyor. Nitschke, "Panik yok, boğulma hissi yok" diyor. 

Kapsül, spor arabayı andıran tasarımı nedeniyle 'ötanazinin Tesla'sı' olarak adlandırılıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler sarco isviçre ötanazi